Hormonen monster!

Cartoon-van-vrouw-met-stemmingswisselingen

Ja je leest het goed. Ik ben een monster. Een hormonen monster wel te verstaan. Was ik voor de zwangerschap de lieve Jessica, kan je me nu net zo goed heks noemen. Ik luister er naar. En het erge, velen kunnen het bevestigen.

Na 2 zwangerschappen denk je het wel gehad te hebben. Je weet wat je te wachten staat en dat je soms wat meer prikkelbaarder bent dan normaal. Maar deze zwangerschap..
Vanaf begin af aan heb ik er last van. Ik ga van blij naar chagrijnig naar boos naar happy in nog geen minuut tijd. Met gemak.

Was ik eerst discussie ontwijkend of liet ik het een beetje op zijn beloop.. Is dat nu zeker niet het geval. Nog voordat iemand iets gezegd heeft wat me niet zint, haak ik er al op in. En soms is dat niet helemaal op de normale manier en floep ik er van alles uit. Ik heb mijn hart op de tong. En het erge, ik heb het soms gewoon niet onder controle. Ik voel zo’n bui dan opkomen maar tegenhouden…ho maar!

Ik heb ook enorm veel woede en boosheid in me deze zwangerschap. Iets wat ik anders amper heb. Je krijg mij namelijk niet zo snel boos. Moet ook zeggen dat ik dit hormoon echt niet leuk vind, maar het komt vanzelf opzetten, alsof iemand anders het even overneemt haha. Lekker zweverig! Ik hoopte in het begin ook echt dat dit alleen met de 1e trimester zo zou zijn, maar inmiddels zijn we er achter dat het alleen maar erger werd dan minder! En nu ik er aardig door heen zit vanwege de pijn, lijkt het nóg erger.

loesje-moederdag-2

Nou heb ik gelukkig ook nog een lieve kant deze zwangerschap hoor. Sterker nog ik heb een overvloed aan liefde en wil het liefste iedereen knuffelen. Staat alleen soms zo gek hé, haha.

Die hormonen, het blijven gewoon mega rare dingen! Ik ben blij dat ik er straks van af ben… Oh nee, we mogen nog gezellig 9 maanden ontzwangeren haha. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik dan nog erger word dan in deze zwangerschap. Een mega agressieve heks die ook nog veel liefde in zich had. Rara combinatie is het wel!

Oh, en Corné. Ik word echt weer de lieve rustige Jessica, beloofd! Voor nu ben je nog heel even het slachtoffer. Sorry!!

Liefs Jessica! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s