Dé vluchttas!

20180205_154835

Vandaag laat ik je graag zien wat er in mijn vlucht tas zit. Het woord zelf blijf ik te grappig vinden, maar wie weet moeten we straks echt vluchten. De tas voor de baby staat al even klaar, maar voor mezelf had ik nog niks. En ook voor Kyan en Skye stond er nog niks klaar.

Van het weekend had ik met regelmaat harde buiken, iets wat ik elke dag wel heb, maar deze voelde anders. Alsof er daar van binnen een hoop gaande was. De maandag erna bleven die harde buiken en was hij vaker hard dan zacht. Ik dacht oprecht dat het maandag begonnen was, maar helaas was het dinsdag weer weg. Maar het liet me wel even beseffen dat nu toch ECHT alles klaar moet staan.
En dat staat het nu. De koffer voor Kyan en Skye is gevuld, op medicatie en tandenborstels na. En ook de tas voor mij en de baby is helemaal ready.

Voor de baby
Zoals ik al zei stond het voor de baby al even klaar. Dit is ook gewoon het leukste, al die kleine kleertjes en zwijmelen bij zijn 1e pakje.

20180205_153018

Laten we beginnen met de kleding. Genoeg setjes zoals je zie. Ik heb sowieso een medische bevalling vanwege het achterblijven van mijn placenta bij Kyan, dus je weet uiteindelijk nooit hoelang je moet blijven. Ook was Skye een ster in spugen, dus ik heb graag wat extra’s bij.
Zijn 1e pakje in maat 50 zit in een ziplock zakje, dan weet ik zeker dat hij het goede aan krijgt haha. Ook heb ik maatje 44 in een ziplock zakje gedaan. Kyan en Skye waren beide kleine baby’s. Ik heb overigens maar 1 pakje in maat 44, want iets in me zegt dat dit niet zo’n kleine baby gaat zijn.. En anders is daar het world wide web en zo bij geshopt.
De andere 2 kleding setjes zijn ook in maat 50.

20180205_154726

Uiteraard kunnen zijn knuffeltjes niet ontbreken. Oké, ik vind het gewoon über schattig om mee te nemen. Het neemt ook amper ruimte in.
Verder stopte ik er nog 2 tutjes in en zijn 1e slofjes. Het mutsje is nog van Kyan geweest, en ook Skye heeft deze op gehad.

20180205_153810

Een lekkere wikkeldoek en 2 hydrofiele luiers.

20180118_143743.jpg

Ook de MaxiCosi staat klaar, met zijn 1e vestje en een lekkere voetenzak. Dat daar straks zo’n klein hummeltje in ligt!

En dat was het voor de baby. Mis ik iets? Voor mijn idee niet, kleding is toch wel het belangrijkste. Flesjes, voeding en luiers hebben ze bij ons in het ziekenhuis, net zoals spuugdoekjes.

Voor mezelf
Ik vond het voor mezelf wel een stukje moeilijker. Wat neem ik mee voor als ik bevallen ben, wat zit dan lekker? Had ik eerst een jurkje gepakt, verklaarde ik me 10 minuten daarna voor gek. Jessica, je bent net bevallen, laat dat fashionable eruit zien maar even achterwege! :’)

20180205_153945

Lekker kleurrijk hé! Zwart kleed af toch..
Er zit een basic hemdje in, een grijs shirtje, een legging en nog een joggingbroek. Ook neem ik uiteraard boxers, sportbh’s en sokken mee. Ik stopte er nog een trui bij, maar die zat op het moment van foto’s nemen in de was.
Ik ga er van uit dat ik mijn joggingpak aan heb, maar als dit niet het geval is, dan neem ik deze ook mee. Het lijkt weinig, maar ik ga er van uit (en hoop) dat ik gewoon weer snel naar huis mag.

20180205_152440

Mijn bevallings- T-shirt en 2 nachtjapons. Ik draag echt nooit nachtjapons, haha, maar het is wel een fijn idee dat ik iets aan heb wat over mijn kont val. Zo’n netbroekje met van dat dikke kraamverband erin hoeft niet iedereen te zien toch..

20180205_152837

Ik had bij mijn 2 vorige bevallingen alles behalve honger, maar je weet maar nooit. En anders maak ik er Corné erg blij mee! Dit lange snoer kocht ik bij de Flying Tiger, top aankoop, aangezien dit echt een must is in het ziekenhuis.
In de toilettas zitten de standaard dingen zoals shampoo/condiotiner, tandpasta/tandenborstel, borstel enz.

20180208_085045

Je bent een make-up lover of je bent het niet. Uiteraard gaat er make-up mee, maar wel minimaal. De basis en dat ik er in ieder geval een beetje fris en fruitig er uit zie. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar bij de vorige keren vond ik het heel fijn om het bij te hebben én te gebruiken.

Ik pakte als laatste nog even snel een schoon T-shirt en deoderant in voor Corné, ik weet uit ervaring dat dit wel een must is ook.
En dat waren de tassen. Mis ik iets, heb ik te veel bij of is dit precies goed?
Ik hoor het graag. Voor mijn idee mis ik niks. Als de bevalling begint hoef ik alleen mijn portemonnee en medicatie erin te gooien en we kunnen. De euro zit al eventjes apart in een vakje en al mijn pasjes zitten er standaard in. Ook neem ik een klein kussentje mee voor tussen mijn benen, sinds de bekkeninstabiliteit bij Kyan kan ik echt niet zonder slapen.

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

2 gedachtes over “Dé vluchttas!

  1. Stefanie zegt:

    Ik zou toch een eigen flesje meenemen.. ik vond het wel fijn om Abel en Roïn meteen uit de eigen fles te laten drinken. Maar voor de rest lijk je aardig (over) compleet hahaha 😘

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s