Ik ben er nog!

34fe6cfc8b86e6ff0aeba11a5eb4c57e--pregnancy-quotes-pregnancy-humor

Zoals jullie misschien merken is het allemaal wat stiller. Hier op de blog maar ook zeker op social media. Ben ik normaal iemand die dagelijks meerdere keren iets plaats op Instagram, besef ik me nu soms dat ik er al een hele dag niks op heb gezet.

Ik ben de laatste tijd erg futloos. Nergens meer zin in, maak amper foto’s en de blog inspiratie was vorige week ver te zoeken.
Het liefste lig ik hele dagen in bed, maar helaas (of gelukkig) gaat dat niet. Kyan moet elke dag naar school, en op zich is dat een goede reden om uit bed te komen. En eenmaal buiten vind ik de frisse lucht ook wel heel fijn.
Ik ben alleen ver ‘op’ aan het raken. Ik ben vandaag 36 weken zwanger en dat begin ik enorm te merken. Ik noem mezelf soms hoogzwanger en denk dan eerst mag ik mezelf al zo noemen? Maar na een ritje school heen en terug denk ik, JA! Zo mag je je zelf wel noemen.

De kwaaltjes worden met de dag erger. Ik slaap slecht, heb veel last van mijn astma en de pijn is gewoon ondragelijk. Lopen is een opgave en ik sta dan ook met regelmaat even stil om bij te komen. En dan te bedenken dat ik op de school ritjes en een kleine boodschap amper buiten kom. Ik voel me soms net een kluizenaar, maar weet ook dat als ik te veel ga doen, ik straks helemaal niks kan. We moeten immers nog bevallen.

Ook heb ik elke dag wel hoofdpijn, snel duizelig en is de misselijkheid vaker aanwezig dan ik wil. Gister had ik een check-up bij de verloskundige en ik was even bang dat mijn bloeddruk hoger zou zijn, maar dit was gelukkig niet het geval. Wel moet ik het goed in de gaten blijven houden voor het geval geen zwangerschapsvergiftiging word. Nu moet ik zeggen dat ik dat lastig vind, baby broertje is ENORM druk en ik heb last van mijn ribben omdat hij daar altijd onder zit. Dus hoe moet ik nou weten of het gewoon de pijn is, of dat er echt een riem aangetrokken word.. Gelukkig hebben we dit even goed door besproken en hou ik het goed in de gaten. Beter 1 x te veel bellen dan niet. Ik gooi de hoofdpijn en duizeligheid voor nu maar even op de extreme vermoeidheid.

20180130_141729

Dus op dit moment beleef ik gewoon geen hele spannende schokkende dingen. Vandaag heb ik een hele dag voor mezelf en dat voelt heerlijk. Kyan blijft vandaag voor het eerst over op school. En jeetje, dat voelde erg dubbel omdat ik natuurlijk gewoon thuis ben. Straks als ik weer ga werken, gaat hij ook op de dinsdag overblijven. We hebben even getwijfeld om het nu al te doen, maar hij kan er beter nu gewend aan raken dan straks pas. Gelukkig vond hij het toen ik het vanochtend vertelde prima. Een jongen die wat ouder is, blijft ook elke dag over, en hij kijkt erg naar hem op. Dat scheelde al iets en de boterham met ‘pitjeskaas’ en het stukje ontbijtkoek in zijn broodtrommel vond hij helemaal top.

Skye is vandaag weer op het kinderdagverblijf, uiteraard weer met veel traantjes, maar we hebben het afscheid kort gehouden. We merkend dat ze daar het meeste baat bij heeft. Skye viel overigens gister nog een klein gaatje in der voorhoofd. Ze was gek aan het doen en rondjes om de tafel aan het lopen en opeens lag ze daar. Gelukkig valt het mee. Er zit nu een grote pleister op en die mocht er vanochtend nog niet af haha. Het is overigens niks voor Skye, ze valt wel eens, maar de grootste stuntpiloot in huis hier is Kyan. Die schrok ook van de val en toen we tegen elkaar zeiden ze heeft een gaatje in der hoofd riep hij verschrikt; ‘is Skye nu kapot mama?’

il_340x270.1155124748_7lxh

Ik ben er dus nog, maar iets minder actief.
Al kreeg ik vandaag wel inspiratie, dus keep an eye on me! šŸ˜‰

Liefs Jessica! ā¤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s