11 Keer de laatste keer!

3cdd7c78ef9146e2e5a166965a0cd9ef--baby-baby-first-baby

Als ik alleen al naar de titel kijk van deze blog, komen de waterlanders tevoorschijn. Dit is echt mijn laatste zwangerschap. Dit weten we heel zeker, ik heb geen pijnloze zwangerschappen. Zowel lichamelijk als geestelijk zijn ze best zwaar.
Buiten dat heb ik altijd gezegd, ik wil (als het kan en ons gegund is) 3 kinderen. Maar emotioneel word ik er wel van, zo’n laatste keer. En naarmate de tijd vordert, word het alleen maar erger.

Zowel bij Kyan als bij Skye ervoer ik de zwangerschappen heel anders dan deze. Bij Kyan omdat het nieuw en de 1e was, bij Skye omdat ik wist dat ze niet de laatste zou zijn, mocht het ons nog een keer gegund zijn. Bij alles wat ik voelde of mee maakte bij Skye, hoopte ik nog een keer mee te maken. Natuurlijk miste ik het lege gevoel in mijn buik, maar hoopte ik ook, dat ik het nog eens mee mocht maken.

Maar wat ga ik nog meer missen? Of geeft me nu al een benauwd gevoel?

 • Het idee dat ik gewoon echt nooit meer een lief klein baby’tje in mijn buik voel. Ik kan er echt om huilen. Ik vind het geschop iets magisch. Ik heb alle 3 de keren drukke baby’s in mijn buik. Heel raar dat er straks niks meer in zit en ook nooit meer komt. Ik geniet er nu dus optimaal van. Baalde ik bij Kyan en Skye soms dat ze ’s nachts zo druk waren, deze mag dat elke nacht wel zijn!
  OkΓ©, dat mijn rib half gekneusd aan voelt nemen we even voor lief.
 • Nooit meer naar de verloskundige. Misschien klinkt deze heel raar, maar ik heb zulke lieve schatten als verloskundigen. Ze staan altijd voor me klaar, zijn mega lief en het voelt heel vertrouwd. Gelukkig zag ik ze na mijn 2 bevallingen nog weleens op het winkelcentrum en ik hoop ze ook na deze bevalling af en toe nog te zien.
 • Nooit meer ongegeneerd over je buik aaien. Of lekker ongegeneerd een potje huilen en je hormonen de schuld geven. Of ongegeneerd snoepgoed opeten, want zwanger en cravings.
 • Nooit meer shoppen voor de babykamer. Fantaseren hoe je hem in wilt richten, er elke dag even in staat en je bedenkt hoe het straks is als hij in zijn bedje ligt. Ik vind het heerlijk om het wereld wijde web af te zoeken naar leuke babykamers en accessoires. EN, je mag dit helemaal zelf doen. Hier was het alle 3 de keren het antwoord maak er maar wat moois van. Top!
 • Nooit meer samen een naam verzinnen. Nu is dat bij ons drama en hebben we helaas nog steeds geen EINDELIJK een naam. Maar het heeft ook wel wat als je hem wel hebt. Samen de naam uitspreken, benieuwd zijn naar hoe anderen de naam straks gaan vinden. Heerlijk. En ergens ook wel spannend.
 • Nooit meer die hele inimini baby kleertjes shoppen. Ik krijg nu al een knoop in mijn maag dat ik straks nooit meer bij maatje 50/56 mag en kan kijken. Voor mezelf dan. Misschien heb ik daarom wel iets meer geshopt dan nodig was en kan ik me nog steeds soms moeilijk inhouden.
 • Nooit meer op zo weinig slaap, met zoveel hormonen in je en de kilo’s die je aan komt, er als nog mooi uit zien. Die zwangerschaps glow doet het hem hoor! Dat ik wat meer puistjes heb dan normaal, vergeten we even. En dat de wallen wel zeker zichtbaar zijn ook.
 • Nooit meer een echo. Nog even spieken voordat je je kindje voor het echt ‘ontmoet’. Ik had bij Kyan en Skye veel echo’s omdat ik onder de gynaecoloog liep. Bij deze wat minder, maar dat maakte we goed door zelf tussendoor wat echo’s te plannen. Heerlijk dat kijken naar je baby en samen fantaseren over hoe hij er straks uit ziet. We hebben vrijdag de laatste echo, dus even enorm genieten en huilen dat ook dat de laatste keer is.
 • Dat je buikfoto’s mag delen en iedereen daar enthousiast op reageert. Zwanger zijn blijft mooi, hoe zo’n klein baby’tje in je buik groeit. En zeg nou zelf, zwangere buiken zijn beter te fotograferen dan je after pregnancy buik.
 • Nooit meer een kraamweek. Verwend worden met cadeautjes, lekker eten en sapjes. De kraamzorg die zich om je bekommert, iedereen die vraagt hoe het met je gaat en je baby wilt bewonderen. Heel even alle aandacht naar jou en de baby is stiekem wel lekker toch.
 • Nooit meer een zwangerschapstest doen. Althans, daar gaan we van uit. πŸ˜‰ Niet meer die (heerlijke) spanning, 10 x over een staafje plassen, proberen 2 minuten te wachten maar na 5 seconden al checkt of er al een streepje zichtbaar is. Niet meer die enorme vreugde en blijdschap dat je ziet dat het ‘gelukt’ is.

IMG_20171212_182541_675

Die laatste 5(?) weken probeer ik dus nog even mega optimaal als een malle te genieten. Want als ik dit zo allemaal terug lees, zit ik weer te huilen hoor…
De laatste keer. Mijn laatste zwangerschap! ❀

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

Een gedachte over “11 Keer de laatste keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s