1e Week basisschool!

IMG_20180115_094227_379.jpg

Kyan heeft zijn 1e weekje basisschool er op zitten. Stiekem een hele verandering voor iedereen. Niks lekker lang luieren in bed. Gewoon elke dag die rot wekker, de kids soms wakker maken en elke dag 4 x heen en weer. Op zich hebben we er na een week best wel een ritme in. We moesten op de peuterspeelzaal ook 1 x in de week om 8.15 er zijn. Maar elke dag is toch net even anders!

Hoe is Kyan zijn 1e weekje gegaan?

Maandag, zijn 1e dag, en hij had er enorm veel zin in. Corné en ik waren samen die ochtend en het liep allemaal op rolletjes. We hadden zelfs nog tijd over om even voor de tv te chillen. Rond 8.15 liepen we naar school. Althans wij, Kyan rende gewoon naar school, zoveel zin had hij er in. Even zoeken bij welk symbooltje hij zijn jas op moest hangen en weg was hij. Terwijl wij nog zijn drinken en fruit uit de tas haalde en in de bak legde, stond Kyan al bij de blokken. Het is dat we om een kusje vroegen, hij vond wel best dat we weggingen.

Die middag was hij blij om me te zien en vond het even raar dat hij weer terug moest maar ook dat verliep goed. Wauw, kat in het bakkie. Dacht ik.
De juf gaf die maandag aan dat het goed ging. Hij deed goed mee met alles en is soms een echte clown in de klas.

IMG_20180117_103545_583.jpg

Die woensdag mochten we bij Kyan in de klas kijken en hij liet vol trots alles zien. Ook Skye kreeg een uitgebreide rondleiding!
Maar vanaf de donderdag vind Kyan het een beetje moeilijk. Hij begon in de ochtend al dat hij niet wilde, maar eenmaal buiten rende hij toch naar school toe. Eenmaal in de klas zei de juf tegen hem dat hij vandaag eerst even mocht kleuren en dat ze daarna in de kring gingen zitten. Hierop antwoordde Kyan erg hard en duidelijk nee, en daarna nog een paar keer. Met tranen in zijn ogen zei hij dat hij naar huis wou. Oei, daar stond ik dan, mijn tranen in te houden. Gelukkig was daar Skye, die Kyan een kusje wilde geven en deze op zijn neus gaf. Dit maakte hem gelukkig aan het lachen en was voor mij het moment om afscheid te nemen.
In de middag toen ik Kyan ging halen gaf de juf aan dat hij regelmatig gehuild had. Dat hij wat opstandig was en met grote regelmaat naar me had gevraagd. Ook de vrijdagochtend had Kyan erg veel verdriet. Met buiten spelen dacht hij dat hij naar mij ging en hij wilde graag zijn takken laten zien.

Met halen hebben we toen besloten om hem in de middag thuis te laten. Kyan was ook erg moe en viel thuis aan tafel bijna in slaap. Best zwaar, dat schoolleven.

InShot_20180121_184454227.jpg

Op naar een nieuwe week. Ik ben benieuwd. Op dit moment zelf heeft Kyan er nog niet veel zin in. En ergens snap ik het. Het is ook gewoon mega wennen als je bijna geen 1 kindje ken, een hele andere juf heb en i.p.v. lekker overal mee spelen, ook dingen moet doen. Hij zei vrijdag dat hij liever weer naar de kleine school ga dan de grote…

Maar lief ventje, het komt echt goed! De basisschool is de beste schooltijd die er is!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s