Kyan naar de basisschool!

25446353_1995663890693030_4065729528565036652_n

Oh my, je weet dat het er aan komt als je kind bijna 4 jaar word. Buiten alle clichés om dat het veel te snel gaat, hij gister pas zijn 1e stapjes zette en voor mijn gevoel pas net op de peuterspeelzaal zit.. ..is de echte waarheid toch wel dat Kyan over 10 dagen 4 jaar word en een paar dagen later naar de grote school mag.
Ik knijp hem wel en somde wat hersenspinsels op die me bezig houden.

De basisschool, ik vind dat dus stiekem best wel een beetje spannend. Oké, hij ging al 2 keer in de week 3 uurtjes naar de peuterspeelzaal en dat ging hartstikke goed. Maar de basisschool, 4 hele dagen en 1 halve dag in de week, dat is toch wel even andere koek hoor.
Hij mag na de kerstvakantie gaan wennen en ik bedacht me opeens dat er toch wel wat meer veranderd dan toen hij naar de peuterspeelzaal ging.

 • Niet meer lekker lang in bed hangen, tv kijken en laat ontbijten.
 • Geen pyjama dagen meer. En nu ik wat verder in mijn zwangerschap ben, hou ik juist van pyjama dagen haha.
 • Niet zo snel meer spontaan bedenken we gaan vandaag met de bus en de trein omdat hij dat zo leuk vind.
 • Lekker onder schooltijd naar een krijspaleis, want dan is het rustig.
 • Kyan kan alleen naar de wc, maar een broek met een knoop krijgt hij niet altijd zelf dicht.
 • Zijn billen afvegen, hij kan het wel, maar als mama het doet is het gewoon makkelijker denkt hij.
 • Zelf zijn jas dicht doen, dat lukt hem ook niet altijd hoor.
 • Wat als hij iets niet durft te vragen?
 • Gaat hij wel vriendjes krijgen?
 • Gaat hij heel erg veranderen qua karakter? Opstandiger, brutaler of blijft hij gewoon hetzelfde?
 • Wat nou als hij straks vriendjes mee wilt nemen? Gaat dat wel, 2 kleuters, een eigenwijze peuter en een newborn?

Geen einde van de wereld problemen, maar wel dingen waardoor ik het spannend vind.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. De vrijheid word wat minder en we moeten echt meer rekening gaan houden. Kyan heeft geen continu rooster dus dat betekent 4 keer op en neer naar school. Gelukkig zit de school vlakbij, dat scheelt een hoop. Soms denk ik wel eens hoe ga ik dat doen met baby nr. 3, vooral als ik net bevallen ben, maar ook dat moet goed gaan komen.

InShot_20171219_202114219

 

Uiteindelijk gaat het bovenstaande vast allemaal goed komen natuurlijk. Kyan heeft er enorm veel zin in en kijkt er echt naar uit. Hij staat te popelen, wilt heel graag gymen en buiten spelen op de grote school. Hij weet dat zijn juf Deborah heet en ik heb hem nog geen 1 x horen zeggen dat hij niet wilt of het spannend vind.
Ik ben er ook van overtuigd dat ik het vele malen spannender vind haha.
De basisschool is de leukste schooltijd, als ik naar mezelf kijk. Ik heb echt genoten van die 8 jaren op school, weet er nog veel van, had een hele hechte klas en kijk er met een super fijn gevoel op terug.

Laten we duimen dat Kyan er net zo over denkt en mijn hersenspinsels uiteindelijk wel meevallen! Alleen nog even gymschoenen kopen, en we zijn er klaar voor!

Liefs Jessica! ❤

 

Advertenties

Een gedachte over “Kyan naar de basisschool!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s