30 Weken zwanger!

IMG_20171218_164257_020.jpg

Ik tik vandaag al weer de 30 weken aan. Nog 10 weken en ik zit misschien met een lief klein baby’tje op schoot. Of nog 12 weken, maar daar denk ik liever niet aan.
Ik vond het wel weer tijd voor een update. Een niet zo’n positieve deze keer, want ik voel me alles behalve goed.

Ik vind deze zwangerschap behoorlijk pittig en de zwaarste van de 3. Ik heb natuurlijk al 2 kids rondlopen, wat het allemaal zwaarder maakt, maar ook de kwaaltjes liegen er niet om. Ik ben heel snel duizelig, wat deels aan mijn lage bloeddruk ligt. Maar het gevoel van bijna flauwvallen heb ik de laatste te vaak naar mijn zin. Helemaal als ik ergens langer dan 5 minuten moet staan. En dan is zo’n kleinere buik en dikke winterjas een erg groot nadeel, niemand die ziet dat je zwanger bent..

IMG_20171128_111007_590

Was ik blij dat ik na de 20 weken eindelijk van de misselijkheid af was, is deze sinds vorige week weer terug. Ik dacht dat ik ziek werd, maar het is helaas die kak zwangerschapsmisselijkheid. Ik merk dat ik hierdoor veel minder trek in eten heb en me er echt toe moet zetten. At ik eerst in de middag met gemak 2 harde broodjes weg, krijg ik er nu met moeite 1 weg. Zelfde geld met avondeten, ik eet omdat het moet. Gelukkig heb ik nog wel vaak zin in fruit of yoghurt/kwark dus eten we dat maar wat meer. En als ik dan zin heb in kruidnoten, dan eten we die maar. Heel vervelend haha.

Ook de pijn word met de dag erger. Als ik al 1 minuut sta verga ik van de pijn, het uit bed komen is een opgave en ik moet ’s ochtends echt rustig opstarten anders lukt het gewoon niet. Ik merk dat het allemaal zwaarder word en ik vind het moeilijk om daar aan toe te geven. Ik wil nog zo graag op pad met Kyan en Skye, leuke dingen met ze doen, maar 9 van de 10 keer komen we niet verder dan een klein rondje buiten en staat de tv soms vaker aan dan me lief is. Ik hoor Kyan en Skye gelukkig niet klagen, en ik heb ook soms een dag dat de pijn te handelen is, maar moeilijk vind ik het wel.

IMG_20171212_135620_574

Bij Kyan sliep ik vanaf week 25 slecht en steeds minder, bij Skye begon dit in het 3de trimester en helaas ook bij deze zwangerschap word het slapen weer slechter. Ik lig met grote regelmaat in de nacht wakker. Vaak van de pijn of de benauwdheid, maar ook omdat baby broertje erg druk is en soms pijnlijk schopt. Ik geniet er zeker van, maar de vermoeidheid en wallen liegen er niet om. Ik ben de gehele dag ZO moe, als het kan probeer ik soms een middagdutje maar ook dan duurt het vaak even voordat ik eindelijk in slaap val.
Wat is dat tocht met slapen in het 3de trimester?! Die voorbereiding op slapeloze nachten heb ik niet nodig hoor!

Rond de 26 weken hadden wij een afspraak voor een 4D echo, maar hier stonden we na 10 minuten alweer buiten. De baby lag met zijn hoofdje naar beneden en met zijn gezichtje naar mijn rug toe. Wat we ook probeerden, hij lag prins heerlijk zo en vertikte het om te draaien. Gelukkig mochten we een week later terug voor een nieuwe poging. Hij lag opeens weer in stuit en liet gelukkig na 10 minuten wat meer van zijn gezichtje zien. Ik vind hem zo’n guitig snoetje hebben. Het is ook echt een mix van Kyan en Skye zover we konden zien.

InShot_20171128_132240078.jpg

Geen hele gezellige update dus, maar wel de realiteit. Ik voel me echt hoog zwanger soms en kan dan niet wachten tot het eind Februari is. Aan de andere kant is dit de laatste zwangerschap en wil ik de schopjes nog niet missen. Lekker dubbel, we geven de hormonen maar gewoon de schuld.

IMG_20171212_182541_675

De babykamer is gelukkig ver af, wat me meer rust geeft. Het is nu nog wat posters en mandjes ophangen en wat gezelliger aankleden. Als deze helemaal af is, zal ik hem uiteraard delen. Eerst nog even wat leuke aankleding scoren.
Ik ga na de Kerst maar eens een start maken met het wassen van alle kleding en andere baby spul. Je kan het maar gedaan hebben toch! Alleen nog even iemand strikken die alles wilt strijken voor me! :p
En die vluchttas.. En ik moet echt nog wat dingen aanschaffen zoals een babyfoon met camera, babynestje, draagzak enz. En.. Het moet gewoon af, misschien word het dan ook wat rustiger in mijn hoofd haha..

Liefs Jessica! ā¤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s