Kyan en Skye op 1 kamer!

20171211_105450.jpg

Toen we er achter kwamen dat de 3de op komst is, hadden we een paar opties wat betreft kinderkamers. Gaan we de zolder verbouwen? Blijft de baby bij ons op de kamer? Of gaan Kyan en Skye samen op 1 kamer?
We besloten na lang wikken en wegen voor het laatste te gaan.

Ik had mijn grote vriend Google om hulp gevraagd en las veel succes verhalen. Natuurlijk ook een paar rampenplannen, maar bij vele verliep het goed. Zelfs met kinderen die nog jonger dan Kyan en Skye waren.
Dus we hadden best goede hoop. Helemaal omdat Skye altijd veel en hard heeft gehuild ’s nachts en Kyan daar nooit wakker van is geworden. Ik kan bij Kyan de kasten open en dicht doen en van alles pakken, hij slaapt gewoon door!

De 1e foto is in Kyan zijn kleine kamertje, de andere foto in de kamer waar ze nu slapen.

In September hadden Corné en ik beide vakantie, dus tijd om het eens uit te proberen. We besloten om eerst maar eens Skye der bedje in de kamer van Kyan te zetten. Kyan heeft een halfhoogslaper en die past niet door de deur, dus dit was de makkelijkste oplossing.
De avond voor ze gingen slapen vertelden we wat we gingen doen. Kyan was gelijk helemaal enthousiast en Skye mocht lekker bij hem in bed liggen. Eenmaal boven vond Skye het maar raar. Ze zei ‘nee bedje moet niet daar’ en schoof het naar de deur toe. Toen die daar stond liep ze naar de trap om bij Kyan in bed te gaan liggen. Gelukkig konden we haar overtuigen om toch in haar eigen bedje te gaan liggen!

Die nacht verliep heel goed. Ze sliepen binnen no time, waardoor ik tussendoor nog 2 keer ben wezen checken of ze wel echt sliepen.
Kort daarna besloten we om Kyan zijn halfhoogslaper uit elkaar te halen en in de kamer van Skye te zetten. Skye der kamer is vele malen groter en het werd in Kyan zijn kleine kamertje erg krap met 2 bedden, een kast en een commode.
Ook daar verliep het slapen goed. Al hoewel, Kyan slaapt gewoon zoals altijd en Skye heeft helaas weer dat ze paar keer per nacht wakker word. Dit was voordat ze samen op 1 kamer gingen ook al. Skye blijft een moeilijke slaper, al helpt het constant verkouden zijn ook niet mee natuurlijk.

Inmiddels slapen ze nu dus zo’n 3 maanden samen en het gaat echt goed. Ze waren zo gewend en willen ook niet meer zonder elkaar slapen. Een tijdje terug toen Skye een mega dramatische nacht had (mega verkouden, benauwd en hoesten) en Kyan er helaas wel wakker van werd en bleef, hebben we Skye een paar nachten in de kleine kamer gelegd. Maar beide vonden dit niet leuk, dus zodra Skye weer beter was, lagen ze weer snel bij elkaar.
Elke avond met naar bed gaan liggen ze nog even samen te kletsen, hilarisch om naar te luisteren. We moeten wel vaak tegen Skye zeggen dat het klaar is, want die blijft gezellig door kletsen terwijl we Kyan een paar keer horen zeggen ‘Skye ik ben moe, ik ga slapen..’ Haha!

Stapelbed en bedlades zijn van de Leenbakker, het bed heet Ties.

We wilden erg graag van Kyan zijn bed, die een Ikea Kura heeft, een stapelbed maken. Maar Corné durfde dit niet aan, het bed zou dan op poten moeten en met een beetje uitrekenen kwamen we best duur uit. Toevallig had Corné die week ook een stapelbed zien staan met korting, dus besloten we daar voor te gaan. Beste keuze, want het scheelde een hoop geknutsel!

Voor Skye was dit gelijk een grote stap, want ze ging van het campingbedje naar een groot bed. Zelf vond ze het alleen maar leuk, en wilde ze het liefst om 17.00u al in bed gaan liggen. En als we voor de grap zeiden dat we ook in haar bed wilde gaan liggen werd ze boos, want het was haar bed.
Eenmaal in bed duurde het even voor ze sliep en ook toen ik ’s avonds ging kijken was ze even verdrietig omdat ze het spannend vond. Dit duurde gelukkig maar een paar dagen, daarna was ze helemaal gewend. Ze slaapt zelfs zonder uitval hekje, super trots hoor!

20171208_093032

Skye had een mintgroene muur op haar kamer, maar deze was ik best wel beu. Ik vond de kleur gewoon niet meer mooi, gooi het op de hormonen. Corné heeft in 1 dag tijd de hele kamer opnieuw gewit en 1 muur in Early Dew geverfd van Flexa. Een nieuwe kast en de kamer was zo goed als klaar. 🙂

20171208_093051

Vorige week heb ik nog wat leuke posters opgehangen en de namen op de muur gesjabloneerd en de kamer is nu zo goed als af. Ik wil graag nog iets anders voor het speelgoed wat achter het bed staat, misschien een grote kist waar alles in kan zodat het wat opgeruimder er uit ziet. Maar voor nu is het prima en niet heel storend.
We wilden eerst een kamer met een thema, maar met 2 kids, die van verschillende dingen houden, vond ik dit erg moeilijk. Ik wilde ook geen hysterische kamer met Frozen en Cars door elkaar.

20171208_093124Dit sjabloneren was nog best een werkje. Corné heeft de letters uitgeprint, en ik heb ze uitgeknipt en daarna op wat steviger papier overgetrokken en er sjablonen van gemaakt. Met een spons kwast ingekleurd of beter gezegd gestempeld. Wat een rot klusje was dit en ik wilde het perse zelf doen.. Maar wel tevreden en Kyan en Skye vinden het geweldig dat hun namen op de muur staat.

20171208_093109Ik vond de hoek achter het bed maar saai. Deze posters bestelde ik bij Winkeltje van Anne, de Queen poster is precies hoe Skye over zichzelf denkt haha.

20171208_093242.jpgDe 2 grote posters kocht ik bij Huusje in de sale, heel blij mee! De kleinere komt ook van Winkeltje van Anne. (sorry voor de slechte foto, maar dit weer helpt echt niet mee)
Onder deze plank komt nog een canvas (de foto waarmee dit artikel begint). Ik wilde er eerst 2, maar had me verkeken op de maat. Ze waren iets groter dan ik dacht haha.  

20171208_093454
Uiteraard moest er een nieuwe kast komen. Skye der kast ging naar de babykamer en met alleen Kyan zijn kast gingen we het niet redden. Corné wilde erg graag een kast van 2 meter en ik ben blij dat hij uiteindelijk bij is getrokken. Deze kast is 150cm, en al aardig groot. Maar wel super blij mee, zeeën van ruimte.
Ernaast zie je een speelgoedkast staan van de Ikea.

Voor nu tevreden met het resultaat. Een rustige kinderkamer, precies wat ik voor ogen had. 🙂 Het enige wat nog ontbreekt is een klein lampje, maar ik ben er nog niet over uit of dat heel handig is om boven Kyan zijn bed te hangen. Niet vanwege Kyan, meer of Skye niet aan het draad gaat zitten. Maar nu in deze donkere wintertijd is het wel fijn als ze wakker worden, dat ze een lampje aan kunnen doen.

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Kyan en Skye op 1 kamer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s