De Sinterklaas mommy tag!

SinterBram2.png

De Sinterklaas mommy tag. Hij kan nog net op de valreep, want de goede oude man gaat al bijna weer naar Spanje! Maar het leek me toch leuk om deze tag in te vullen. Ik kwam hem toevallig tegen bij Huisje vol liefde, maar oorspronkelijk is de tag van Blogmama.

1. Ga je met de kids naar een intocht?
Dit jaar zijn we niet naar de grote intocht in Breda gegaan, maar hebben we het met Stefanie en Mariëtte en alle kids bij Mariëtte thuis op tv gekeken. Kruidnoten en speculaas erbij en de kids waren tevreden.

2. Schoen zetten, hoe vaak?
Op woensdag en zaterdag mogen ze hun schoen zetten. We hebben een aftelkalender van Liefs van Cindy, en dit werkt enorm goed. Natuurlijk vraagt Kyan nog weleens tussendoor wanneer hij zijn schoen mag zetten, maar even op de kalender kijken en hij weet het weer. Ze zijn gelukkig snel tevreden want ook toen er alleen maar kruidnoten overal lagen waren ze helemaal blij.

20171118_190802

3. Zelf pepernoten bakken?
Oké, ik heb het niet gedaan, want ik vind de kruidnoten van Bolletje gewoon het lekkerste. Maar mijn schoonmoeder heeft wel kruidnoten met ze gebakken, telt dat ook?

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?
Bij Kyan zijn dat voornamelijk auto’s van Cars. Hij is sinds een paar maanden helemaal in to Cars, hoe die daar bij komt?! Maar ook van Playmobil staan er wat dingen op, zolang het wielen heeft is Kyan blij.
Bij Skye staan er veel Barbie’s op, een heuse Barbie auto waar ze elke dag om vraagt en ook Playmobil. Ook al is ze er volgens de leeftijdscategorie te klein voor, ze kan der hele fantasie los laten op de Playmobil. Heerlijk om naar te kijken.

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?
Ja zeker! Dit doe ik al sinds Kyan zijn 1e Sinterklaas. Vorig jaar kocht ik veel bij de Action, dit jaar hebben we de versiering zelf gemaakt. Een slinger met welkom, stoomboten, huisjes. Ik had de smaak te pakken.

6. Je favoriete sinterklaaslekkernij?
Kruidnoten van Bolletje! En chocolade kruidnoten! Ik sla ook altijd tegen 5 December wat zakken in, zodat ik er nog lang van kan genieten haha.

7. Welke chocoladeletters koop je?
Ik heb alleen maar chocolade letters met de S in huis. Ik was weer eens te laat met kopen!

 

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?
We gaan elk jaar naar het Sinterklaas feest wat bij ons in de buurt word georganiseerd. Eerst Sinterklaas onthalen op school, dan komt de intocht langs ons huis en daarna gaan we feesten. Veel dansen, kruidnoten eten en na afloop met de pieten en Sinterklaas op de foto en een cadeautje ophalen. Super gezellig elk jaar.

9. Welk sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?
Skye is onze zangeres thuis en die leert de liedjes heel snel. Ze zingt voornamelijk de ‘zak van Sinterklaas’ en ‘zachtjes gaan de paardenvoetjes’. Maar ze maakt er ook zelf liedjes van, super schattig.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?
Nee, haha! Gelukkig ook nog niet nodig bij 2 kinderen die niet kunnen lezen.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Voorgaande jaren het hele jaar door, maar dit jaar alles ‘pas’ in November. Volgend jaar doen we dat anders. En uiteraard kocht Sinterklaas veel te veel!

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkjes maken?
Ja! Zoals ik al eerder zei hebben we slingers gemaakt, pietjes en Sinterklaasjes gekleurd en stoomboten versierd.

20171119_154817.jpg

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Nee, haha! Sommige cadeaus waren onmogelijk om in te pakken, maar het is gelukt. Dat het niet super netjes is zien ze toch niet en anders geven we inpakpiet de schuld. Gelukkig heb ik veel door de speelgoedwinkel in laten pakken!

14. Met wie vier je pakjesavond?
We vieren het met ons viertjes en met de oma’s en opa. Ook heeft mijn broer al voor Sinterklaas gespeeld.

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?
Hema, Cranenbroek en online!

16. Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie?
Ja, we kijken de intocht en voor het eerst dit jaar het Sinterklaas journaal. Al vind ik dit laatste soms echt wel te moeilijk voor ze, ze vinden het leuk als ze Sinterklaas zien, maar snappen er voor de rest vrij weinig van. Het mag van mij allemaal wel wat minder ingewikkeld. 😉

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Schoen zetten en dan samen met mijn broer vol spanning naar beneden! Ook keken we standaard elk jaar de intocht met veel kruidnoten en speculaas.

20171122_1435531.jpg

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Ik vind van wel. Als ik zie hoe Kyan en Skye er van genieten! Al is het ook echt wel een ontzettend spannende stress tijd voor ze.

19. Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis?
Ohhh, dan is dat toch nog steeds Kerstmis hoor! Ik kan niet wachten tot de kerstboom naar beneden mag, keihard kerstmuziek aan 24/7, alles leuk versierd. Ik hou ervan.
Maar ik moet zeggen dat Sinterklaas, nu Kyan en Skye wat ouder zijn en het meer beseffen ook zeker een leuke tijd is. En die kruidnoten, die blijven favoriet!

20. Ben je blij als het 6 december is?
O JA!! Dat zeker! Dag stress tijd. Ik merk aan Kyan en Skye dat het erg leeft en het veel indruk maakt. Skye slaapt ook enorm slecht soms.
EN 6 December mag de kerstboom naar beneden en de kerst muziek aan!!

En dat was hem! Iedereen die nog pakjesavond ga vieren, have fun! Hier hebben we het van het weekend al gedaan, ze mogen 5 December voor een laatste keer hun schoen zetten en dan is het tot volgend jaar oude man!

Liefs Jessica! ❤

 

Advertenties

Een gedachte over “De Sinterklaas mommy tag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s