Is het een fase?

Gaat mijn kind ooit weer luisteren?! Deze vraag stel ik me dagelijks af, en tegelijkertijd vraag ik me af of ik het antwoord wel wil weten. Steef schreef er al eerder een blog over, maar ook ik moet toch echt even mijn frustratie delen. Of nou ja, ik lag wakker en kreeg inspiratie. Want is dit een fase of word het (ooit) echt beter? Ik heb best goede hoop dat als Kyan naar school gaat, het beter zal gaan, maar is dat ook..

Gaf ik eerder vaak aan dat ik veel voordelen zie tussen 2 kinderen met weinig leeftijdsverschil, maken we nu wel het grootste nadeel er van mee.
Kyan zit in zijn ‘ik luister niet naar je’ periode, en Skye doet gewoon even keihard gezellig mee. Met der 2.5 jaar denkt ze namelijk al heel wat te zijn en dat het stoer is om geen oren te hebben. Kyan had met zijn 2.5 jaar er namelijk veel minder/amper last van, dan dat Skye nu heeft.

23659711_1568447489910024_4685875929526043228_n

Ik voel me de laatste tijd echt een politie agente. Corrigeren, roepen waar de oren zijn, vragen of ik de oren er af moet knippen of dat we misschien gewoon nieuwe moeten kopen. Ik kwam laatst dit plaatje tegen bij Wolferien en als ik er geld voor kan krijgen, dan was ik nu stinkend rijk. Alleen al voor het woord luisteren kan ik miljonair worden.

Zoals ik al zei doet Skye gezellig mee. Kyan is haar grote voorbeeld en wat hij doet, doet zij ook. Zeg ik tegen Kyan dat hij niet op de bank mag rennen en springen en heb ik hem er net af gehaald, staat Skye precies hetzelfde te doen. En zo gaat dat met elke situatie. Ik zeg soms bij voorbaat al, ‘Skye je gaat niet dit of dat doen hé’, terwijl ze nog niks gedaan heeft. Die bank blijft sowieso een probleem want wat ik ook zeg, ze blijven er overheen rennen – springen – vallen – stunten enz. Best frustrerend wat het niet altijd gezelliger maakt in huis!

20171121_132742.jpg

Het is niet zo dat ze hele dagen NIET luisteren. Gelukkig zitten er ook zeker dagen tussen dat het goed gaat, maar ik word er niet altijd een leukere moeder op als je een hele dag scheidsrechter moet spelen. Of heb ik gewoon mijn roeping gemist haha. Ik merk ook dat het bij Kyan een beetje alles bij elkaar is. De Sinterklaas tijd, hij is mega toe aan school en meer uitdaging. En dan hebben we de pech dat ik veel pijnklachten en bekken instabiliteit heb, en dus niet meer zo vaak met ze op pad kan/ga zoals ik eerst deed. Als ik een dag vrij had gingen we gezellig met de bus of trein ergens heen, een krijspaleis of we maakte een grote ronde buiten. Helaas is lang lopen geen optie meer plus daarbij dat het veel regent de laatste tijd en ik dan liever binnen zit dan een rondje buiten loop. Of ben ik de enige daar in?!

De dagen dat Kyan op de peuterspeelzaal zit gaat het goed, dan heeft hij uitdaging en is even bezig geweest. Thuis lijkt hij dan ook beter te luisteren en Skye word plat geknuffeld. Skye heb ik dan natuurlijk alleen en vaak luistert ze de hele ochtend goed. Zo is dat ook als ik met Kyan even alleen op pad ga. Ze gedragen zich dan beide voorbeeldig. Dus ook dit proberen we wat vaker toe te passen. Sowieso is 1 op 1 aandacht iets wat ze beide fijn vinden, even geen bijdehand zusje of grote broer die je corrigeert.
Ook knutselen we de laatste tijd erg vaak, iets waar Kyan en Skye dol op zijn. Of een hele middag kleien en ze zijn tevreden. Als we maar bezig zijn.

Dus als ik zo wat minder scheidsrechter en wat meer mama kan zijn, alleen maar fijn. Zo redden we het wel tot Kyan naar school gaat en hij daar gewoon hele goeie nieuwe luisterende oren krijgt. 😉
Blijven dromen toch?!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

2 gedachtes over “Is het een fase?

 1. anja26 zegt:

  Leuk stukje meid. En heel kenbaar, had ik ook vroeger last van. Of je heel de dag zegt, niet doen of nee mag niet enz. Kan je als tip geven keer niet naar hun luisteren als ze wat vragen bv om een snoepje. Uitleggen dat mama der oren dicht zitten en jullie hoort, net als jullie mij niet horen.
  En leuk dat ze knutselen zo leuk vinden,
  Gelukkig zijn ze ook gek op elkaar zoals elkaar knuffelen na paar uurtjes elkaar niet gezien te hebben.
  En ja snap dat je niet vaak weg kan gaan. We pakken in dec nog is samen de trein ergens heen.
  Komt goed meid, je doet het hartstikke goed. Ben heel trots op jou hoe jij je kids opvoed. 😘💋❤️👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s