Borstvoeding?

boobvsfles

Als je zwanger ben krijg je veel dezelfde vragen. Zo ook de borstvoeding vraag. Het maakt niet uit waar je komt, is het nou bij een medisch persoon, een bekende of zelfs onbekende. De vraag luid standaard gaat u borstvoeding geven? Soms word de vraag nog gesteld met er achteraan of flesvoeding, maar dat laatste word nog weleens vergeten.
Nu wil ik met deze blog niet de halve borstvoedingsmaffia op mijn dak halen, maar graag mijn keuze delen.

Bij Kyan wist ik het al heel snel. Ik ga flesvoeding geven. Het idee van borstvoeding stond me echt niet aan. Natuurlijk is het mooi hoe de natuur het allemaal geregeld heeft. Jij, die jouw kindje voed, groeit op jouw voeding enz.

Ik kan er niks aan doen, maar het idee van een zuigend kindje aan mijn borst, nee dankjewel. Ik voelde me er gewoon totaal niet fijn bij. En ik ben van mening dat als je ergens niet voor open sta, het ook niet gaat slagen.
Natuurlijk ben ik wel naar een informatieavond geweest toen, gewoon om er meer over te horen. Maar ook na die avond bleef ik bij mijn standpunt. We starten met flesvoeding en daarmee liet ik de borstvoeding discussie achter me.
Na de geboorte van Kyan had hij een wat moeilijke start, maar na een opname neonatologie snapte hij het drinken uit een fles helemaal.
Ik heb na Kyan ook nooit spijt gehad van mijn beslissing. Dit was waar ik me prettig bij voelde.

img_4360.jpg

Bij Skye had ik weer dezelfde insteek. Ze krijgt flesvoeding, net als haar grote broer.
Het leek tijdens deze zwangerschap of de borstvoeding nog belangrijker was geworden, want ik kreeg de vraag nog meer dan bij Kyan. Vooral van mensen die verder van me af stomden. De mensen die dicht bij me staan wisten gelukkig ondertussen wel hoe ik over borstvoeding dacht.

Na de geboorte van Skye ging het drinken niet zo goed. Ze dronk minimaal en daarbij spuugde ze echt enorm veel.
Het drinken kreeg ze, na een x aantal flessen verder, gelukkig wel onder de knie, maar het spugen bleef. Mede hierdoor zat Skye gewoon heel lang niet lekker in der velletje. Door deze periode en hoe Skye was, heb ik weleens gedacht, wat als ik wel borstvoeding had gegeven? Had ik haar dan beter kunnen troosten, was ze dan sneller rustig geweest, of had het echt niks uitgemaakt? Het is niet dat ik me er schuldig door voel en heb het ook achter me gelaten, maar op dat moment waren die vragen er wel.

IMG_9307

En nu? Nu sta ik nog steeds hetzelfde erin als 4 jaar geleden. Borstvoeding is het niet voor mij, en dat is nog steeds hetzelfde gebleven. Ondanks dat Skye een huilbaby was met flinke reflux, kiezen we voor flesvoeding.
En ook dat brengt dilemma’s met zich mee, haha. Want welke fles moeten we in godsnaam gaan gebruiken! Bij Kyan begonnen we met Avent, maar dronk hij beter en rustiger uit een Difrax fles met een dental speen. Bij Skye hebben we veel flessen gehad en eindigde we uiteindelijk bij de Dr. Brown fles. Een hele fijne fles, maar het klaarmaken van de voeding, het schoonmaken enz. was wel even een werkje.
Voor nu hebben we een klein Avent flesje in huis en een Difrax fles en gaan we het daarmee proberen. Een andere fles is immers zo gehaald of besteld!

Hoe staan jullie in borstvoeding geven? En welk flessenmerk vind je het fijnste?
Hoor graag jullie meningen hierin.

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

Een gedachte over “Borstvoeding?

  1. Linda zegt:

    Hier juist het tegenovergestelde, ik wilde juist borstvoeding geven. Heel naΓ―ef aan begonnen, stond er helemaal niet bij stil dat het niet altijd lukt. Bij een eventuele tweede zou ik het weer doen.
    Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je het absoluut niet ziet zitten. Lekker doen waar je jezelf goed bij voelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s