Hoe gaat het met Kyan en Skye

20171007_155658

Het is alweer even geleden dat ik een update schreef over hoe het met Kyan en Skye gaat. De laatste is van April! Tijd om jullie even bij te kletsen.
Vooral Skye maakt de laatste maanden namelijk grote sprongen in der ontwikkeling.

Kyan:
Kyan is op moment van schrijven ruim 3.5jr en is soms echt toe aan school en meer uitdaging. Hij kan soms wat baldadig zijn en zijn oren staan helaas vaker uit dan aan.Β Thuis vind hij het soms wat moeilijk om samen te spelen met Skye, omdat ze niet alles snapt of zijn rij met auto’s sloopt. Of hij wilt te wild doen, wat met Skye niet altijd samen gaat, omdat ze wat sneller huilt als er wild word gedaan. Zolang hij word ‘vermaakt’ is het goed, dus knutselen we er op los en ook spelletjes doen is een groot favoriet bij hem.

Op de peuterspeelzaal gaat alles goed. Hij is daar helemaal op zijn plek en heeft daar veel vriendinnetjes en vriendjes. Zijn grootste vriendin heet Elin en hij als ik zeg dat we naar schooltje gaan, vraagt hij gelijk of Elin er ook is.
Ook verteld hij steeds vaker hoe het op school was en wat ze hebben gedaan. In het begin was alles goed, maakte niet uit hoe ik de vraag stelde, alles was goed.

20171007_155459.jpg

Qua gezondheid gaan we voor Kyan niet zo’n fijne periode tegemoet. Hij heeft astma met huisstofmijt als allergie. Hij had hier vorig jaar veel last van, waardoor we veel kuurtjes hebben gehad en het snot rijkelijk vloeide.
We zijn pas naar de longarts geweest en naast de 2 puffers die hij al heeft, heeft hij nu ook een drankje voor zijn allergie. Dat hij verkouden is/word is moeilijk te voorkomen, maar een astma aanval of flinke benauwdheid/hoest periode kunnen we hier hopelijk een beetje mee beperken.

Ook werd hij weer opgemeten en gewogen. Vooral zijn lengte waren we erg nieuwsgierig naar en word in het ziekenhuis erg goed in de gaten gehouden. Kyan was namelijk in Jan. en April precies dezelfde lengte. Misschien niet zo erg, maar wel als je je bedenk dat Kyan kleiner dan gemiddeld is en zijn puffer zijn groei kan belemmeren.

20171007_160029.jpg

‘Gelukkig’ was hij nu 2cm. gegroeid, maar gaat zijn groeilijn niet omhoog, maar gewoon rechtdoor. Voor nu geen hele grote zorgen en kijken we in Januari verder. Wel moet zijn lijntje dan omhoog gaan.
Ik maak me niet zulke grote zorgen, hij ziet er goed uit, maar je gaat toch soms vergelijken. Helemaal als ik naar Abel en Sepp kijk. Wel scheelt het met kleding kopen, hij doet heel lang met zijn kleding zo! πŸ˜‰

Skye:
Zoals ik al zei ontwikkelt Skye zich als een speer. Haar woordenschat is erg groot en ze babbelt er een hele dag op los. Bijna 24/7 haha. En als ze niet praat is ze wel aan het zingen. Super gezellig als we samen op pad gaan!
De grootste ontwikkeling is wel dat Skye zindelijk is. Ik had nog een weekje vakantie, geen zin om naar boven te lopen voor een luier (loedermoeder), dus dacht loop maar even zonder. Die ochtend verliep met wat ongelukjes, maar in de middag had ze hem door. Ze kwam zelfs met een droge luier uit bed na haar middagslaapje.
We hadden daarvoor al een keer geprobeerd, omdat ze er zeker wel interesse in had. Maar ze vond het zonder luier rondlopen een eng idee, dus toen niet doorgezet.
Dus zo gebeurde het dat Skye binnen 2 dagen zindelijk was. Waar ik bij Kyan met naar buiten gaan nog een luier om deed, dacht ik bij Skye we zien wel hoe het loopt haha. En wonder boven wonder verliepen die uitstapjes goed.

20171007_155910

Een maand geleden beet Skye haar speentje kapot. Geheel per ongeluk, maar ze was er intens verdrietig van. Nou is Skye geen groot spenen kind, in het begin moest ze er zelfs niks van weten. Ze heeft de speen ook altijd alleen maar in bed gehad of in de kinderwagen als ze erg moe was.
Die avond vertelde ik dat ze haar speentje kapot had gebeten en we helaas geen nieuwe hadden (loedermoeder again), en dat ze zonder moest gaan slapen. Als dat goed ging mocht ze de volgende dag iets uitzoeken.
Het duurde die avond ruim anderhalf uur voordat ze sliep, maar ze vroeg er niet om. En echt lastig was ze ook niet, ze huilde niet, ze was alleen maar gezellig aan het kletsen en liedjes aan het zingen.
Dus de volgende ochtend zocht ze sokjes uit voor haar BabyBorn.
En waren we dus in 1 klap en best snel van het speentje af.

20171007_155754.jpg

Ook slaapt Skye sinds een weekje in een groot bed. Kyan en Skye slapen sinds anderhalve maand samen op 1 kamer (hier later meer over), maar om ruimte te besparen hebben we een stapelbed gekocht.
Skye kon gelukkig niet wachten en wilde het liefst om 17.00u ’s middags al naar bed. Die avond duurde het wederom even voor ze sliep. Toen ik bij haar ging kijken voor ik naar bed ging, werd ze even erg verdrietig en gaf ze aan het toch wel erg spannend te vinden. Maar na veel kusjes en knuffels ging ze toch lekker slapen en hoorde we der de hele nacht niet.
De nachten verlopen de laatste tijd wel weer wat onrustig. Ze is ook alweer langere tijd verkouden. Dit begon overigens al voor het zonder tutje en in een groot bed slapen, dus wat de reden is weten we niet helemaal. Gelukkig heeft ze nog steeds meer doorslaap nachten dan wakkere nachten. EN zijn we het gewend, haha. Misschien wilt ze ons gewoon op haar broertje voorbereiden!

Veel grote veranderingen hier in huize Walda. Met straks als grote verandering dat ze een baby broertje krijgen.
Dat is ook 1 van de redenen dat we al vroeg Kyan en Skye op 1 kamer hebben laten slapen, zodat het straks hopelijk allemaal redelijk normaal verloopt. De andere redelijk grote verandering is dat Kyan naar school gaat in Januari. Even slikken hoor, maar ook dat gaat zeker goed komen!

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s