Op de helft!

InShot_20171007_170611860[1]

Op moment dat deze blog online komt, ben ik alweer 20 weken en 3 dagen zwanger. Jeetje wat gaat dat snel zeg. Mijn  zwangerschap van Skye ging al sneller dan die van Kyan, maar deze vliegt gewoon voorbij. Ik moet soms echt even (van mezelf) stilstaan van het feit dat ik zwanger ben. Ik vergeet het soms gewoon!
We hadden deze week de 20 weken echo en het leek me weer eens tijd voor een update om te laten weten hoe het met me gaat.

Om maar gelijk ‘negatief’ te beginnen, ik voel me op het moment niet zo heel goed.
Heb veel last van duizelingen, wat gedeeltelijk te wijten is aan een lage bloeddruk. Een lage onderdruk is heel normaal bij mij, maar in de zwangerschappen is deze nog lager. Rond de 50 is normaal en ik merk dat ik er meer last van heb. Als ik gedoucht heb, moet ik echt uitkijken dat ik niet tegen de vlakte ga.
Ook heb ik heel veel pijn in mijn rug en heb ik bekken instabiliteit. Dit laatste had ik ook bij Kyan en Skye, maar helaas is het nu nog erger. Ik kom moeizaam uit bed vanwege de pijn en hierdoor heb ik echt wel opstart problemen soms. De ene dag gaat het beter dan de andere, maar die pijn is verschrikkelijk. Ergens langer dan 5 minuten staan trek ik al niet. En lange afstanden lopen is ook niet meer voor me weg gelegd. Om maar te zwijgen over de pijn die er 24/7 is. 😦
Ook heb ik al een paar weken last van harde buiken, voornamelijk tijdens het werken. Vanwege dit, gaat het werken met te veel pijn en werk ik voor nu therapeutisch en zit ik 100% in de ziektewet. Dit geeft gelukkig wel iets meer rust, al blijft de pijn helaas ondragelijk soms.
Ook het slapen is nu soms al drama. Ik kom moeizaam in slaap, is het niet vanwege de pijn, heb ik wel onwijs onrustige benen of zit mijn hoofd te vol. Ik hoop niet dat dit door zet, want bij Kyan en Skye sliep ik amper in het 3de trimester, met veel vermoeidheidsklachten als gevolg.

22405724_1463715050373431_4164717974574470443_n

Dit bovenstaande klinkt allemaal niet zo positief, maar ik ben soms gewoon niet zo goed in zwanger zijn. Ik zeg met regelmaat laat mij maar 10 keer bevallen dan 10 keer zwanger zijn. Het is dat er leuke kinderen uit me komen, want anders.. Haha grapje natuurlijk. Ik heb ook zeker wat goede dagen en geniet enorm van het geschop in mijn buik. Ik voelde hem al snel en ondanks dat de placenta schuin aan de voorkant ligt, trapt hij hard genoeg om lekker druk aanwezig te zijn. Ook raak ik steeds meer gewend aan het zwanger zijn en dat mijn buik groeit. Voor mijn doen dan, want hij is in normale kleding soms nauwelijks zichtbaar. Passen mijn shirtjes nog wel gewoon vanwege geen snel groeiende buik, worden het wel crop-tops door die borsten van me! M’n borsten gaan als een tiet en blijven maar groeien! Dacht ik eerst nog niks groeit, kan ik nu bijna elke maand andere bh’s kopen!

Zoals ik vertelde hebben we ook de 20 weken echo gehad. Op de dag zelf werd ik toch even zenuwachtig. Na de 20 weken echo van Skye werd ik overgedragen aan de gynaecoloog en hoe lief die ook was, ik blijf toch echt liever bij mijn eigen vertrouwde verloskundigen.

20171010_170155

We hadden een super lieve en fijne vrouw tijdens de echo, altijd wel fijn i.p.v. een bloed serieus iemand. Ze zette het echo apparaat aan, lekkere koude gel op m’n buik en kijken maar.
Baby broertje lag er gelijk al super goed bij, waardoor ze veel metingen zoals het hoofd, hart en buik snel uit kon voeren en checken. En daar was alles goed mee.
Ook zijn geslachtsdeel was overduidelijk in beeld, en dit bleef de gehele echo zo. Hij lag lekker wijdbeens te pronken haha. Voor nu ligt hij in stuit, wat geen probleem is natuurlijk. Kyan en Skye draaiden ook ‘pas’ rond de 27 weken.
Wel ligt hij nog steeds erg laag, zo laag dat voetjes en beentjes controleren wat moeite gaf. Lekker hoor zo’n drukkend echo apparaat op je schaambot! Maar ook dat zit er allemaal keurig aan, dus baby broertje is helemaal goedgekeurd en zover het kan gezond verklaard!

20171010_170256

Toen ze alles gecontroleerd had, mochten we nog even spieken omdat de echo zo kort duurde (we waren binnen een halfuurtje klaar). Hij lag lekker op zijn voetjes te sabbelen, zo schattig om te zien. We zeiden allebei had dat eerder gedaan, had wat pijn gescheeld!

Qua zwangerschaps kwaaltjes is de vermoeidheid helaas nog steeds gezellig aanwezig. Ik red het ondertussen wel langer dan 20u ’s avonds, maar alsnog lig ik vaak vroeg in bed. Ook omdat ik nog steeds in de avond misselijk ben en hoe later het word, hoe misselijker ik word. Ik vrees dat deze 2 kwaaltjes blijven, dus ik deal er maar mee haha!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s