Bakerpraatjes geslacht!

boy-or-girl1

Iedereen die zwanger is of is geweest heeft dit vast toegepast. De vele testen en manieren om er achter te komen wat er in je buik zit. Niks echo, gewoon de Chinese kalender toepassen of aan de hand van je lichaam er achter komen of er een jongetje of meisje in je buik woont.
Inmiddels weten wij het geslacht wel, maar natuurlijk paste ik daarvoor al heel wat methodes toe. Ik deel ze hieronder met je!

Chinese kalender
Misschien wel de bekendste en waar je als eerste op Google als je zwanger bent.
Het geslacht van je baby wordt bepaald aan de hand van de maand waarin de baby is verwekt en de leeftijd van de moeder op moment van conceptie. Dit kan je zien aan de hand van een tabel.

conceptiekalender

Als ik de tabel moet geloven, zou het nu een meisje zijn. Fout dus! Hij klopte bij zowel Kyan als Skye trouwens ook niet. Niet zo betrouwbaar bij mij dus!

Hoog of laag
Waarschijnlijk de meest beroemde manier om het geslacht van de baby te bepalen is de stand van de buik. Draag je hoog, dan is het een meisje, draagt je laag, dan wordt het een jongetje.
OkΓ©, gelijk een moeilijke want zoveel zie je nog niet. De baby zit wel met elke echo en hartje luisteren erg laag. Daar van uitgaand is het een jongetje.

Ochtendmisselijkheid
Ochtendmisselijkheid, een van de meest voorkomende kwaaltjes. Ze zeggen dat erge misselijkheid in het eerste trimester duidt op een meisje.
Ik was ZO misselijk in het begin, en nu nog steeds wel helaas. Overtuigend een meisje.

Zoet, zuur, zout
Heb je zin in zoet eten zoals fruit en chocolade? Dan wordt het een meisje. Heb je juist zin in zuur en/of zout eten? Dan wordt het een jongetje.
Ik heb eet onwijs veel fruit, maar drink ook opeens veel sinaasappelsap. En heb soms mega veel zin in zure snoepjes. 75% jongetje, 25% meisje.

Mooi haar of droog haar?
Meisjes stelen de schoonheid. Is je haar droog en futloos? Dan wordt het een meisje. Ziet je haar er juist mooier uit dan ooit tevoren? Dan wordt het een jongetje.
Mijn haar is dikker en zit vaker goed dan slecht in model. Een jongetje.

Huid
Heb je last van acne, of andere huidproblemen, dan is het weer het meisje dat de schoonheid van de moeder wegneemt. Zijn je handen droog? Dan wordt het juist een jongetje. Het zelfde geldt voor koude voeten.
Ik heb nooit pukkels of puistjes, maar in het 1e trimester was het een ramp. Ik had ze overal. Zeker een meisje dus.

hires

Hoofdpijn
Blijkbaar kan zelfs hoofdpijn je helpen in de zoektocht naar het geslacht van je kind. Veel last van hoofdpijn tijdens de zwangerschap? Grote kans op een jongetje. Heb je geen hoofdpijn, dan is de kans op een meisje groter.
Ik heb met regelmaat hoofdpijn, een jongetje dus.

Slaaprichting
De manier waarop je natuurlijk in slaap valt, zou ook een indicatie kunnen zijn. Op je rechterzijde = meisje, op je linkerzijde = jongen.
Ik val altijd op mijn rechterzij in slaap, een meisje dus.

Onhandigheid
Ben je onhandiger dan dat je normaal bent, dan is de kans groter dat je een jongetje krijgt. Als jouw onhandigheids-level niet verandert, krijg je waarschijnlijk een meisje.
Nou ben ik altijd wel onhandig, maar sinds ik zwanger ben lijkt het nog erger. Ik loop werkelijk overal tegen aan. Een jongetje.

Weerstand
Is je weerstand verlaagd en ben je steeds verkouden, dan krijg je een meisje. Maar als je juist blakend van gezondheid bent, dan kun je op een jongen rekenen.
Mijn weerstand is echt 0,0 deze zwangerschap, ik pak alle ziektekiemen mee. Overduidelijk een meisje.

Moe of springlevend
Meisjes maken je slaperig en een jongetje zorgt ervoor dat je juist wat minder behoefte hebt aan slaap.
Ik ben ZO moe, doodmoe. Een meisje, zeer duidelijk.

Maya kalender, even/oneven
De legende vertelt dat de Maya het geslacht van de baby aan de hand van de leeftijd van de moeder en het jaar van de conceptie konden voorspellen.
Als beide even of oneven zijn, wordt het een meisje. Is een van de twee even en de andere oneven, dan wordt het een jongen.
Ik ben 28, jaar van de conceptie is 2017. Een jongetje dus.

De stand is als volgt.
Meisje 6 keer.
Jongetje 6 keer.

Lekker duidelijk haha, toen ik deze blog schreef wist ik het geslacht nog niet. En helaas kwam ik ook niet verder na deze bakerpraatjes/methodes. Geluk hadden we de echo nog, en weten we inmiddels dat we een jongetje krijgen! πŸ™‚

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s