Het 1e trimester (overleefd)!

Ik heb een beetje bijgehouden hoe de eerste weken verliepen, hoe ik me voelde en hoe het eerst nog even heerlijk ons geheimpje was. Zelf helemaal in de wolken, blij en stiekem niet kunnen wachten om het te delen. Maar ook heerlijk dat het nog zo van ‘ons’ was.

53134a017c32e966c3a9637646b4b33e--kids-quote-quote-baby

4/5 weken
We waren in Juni een weekje op vakantie, en dat was gelijk de week dat ik ongesteld moest worden. We hadden net besloten er voor te gaan, maar toch namen we geen test mee. Ik wilde even op en top genieten. Ik dronk dus 2,5 rose bier en nam 2 x biefstuk haha. Gewoon omdat ik daar enorm veel zin in had.

Corné zei op de vakantie al een paar keer, ga jij eens een test doen met die hormomen van je. Maar ik zelf merkte weinig. Waar ik zowel bij Kyan als bij Skye grotere borsten had, gebeurde daar nu niks mee. Ik vond mijn hormonen meevallen en misselijk was ik ook niet. Totaal geen zwanger gevoel of het ja ik ben zwanger idee.

Eenmaal thuis bleef die ongesteldheid nog steeds uit, dus tijd om een test te doen.
Midden op de dag, en die gaf een enorm duidelijke streep aan haha. Omdat ik nieuwsgierig was hoe ver ik was, deed ik een paar dagen later een ClearBlue test, en die gaf aan dat ik al meer dan 5 weken was!

002.jpg

7 weken
Rond de 7 weken kregen we een vroege echo, en werd de zwangerschap bevestigd. Heerlijk om zo’n inimini frummeltje te zien. De echoscopiste wist mij te vertellen dat ik bijna 7 weken zwanger was en hij/zij een erg sterk en krachtig hartje heeft. Fijn om te horen. Ik maakte een afspraak met de verloskundigen en ging kei happy de deur uit.

Die week vertelden we het eerst tegen mijn moeder. Ik had met Kyan, Skye en de echo een leuke foto gemaakt en deze uitgeprint en ingepakt met een lekkere parfum erbij. We gaven het onder het mom van bedankt voor het oppassen elke week.
Mijn moeder pakte het cadeau uit, bekeek de foto’s en zei super leuk, heel blij mee. Ik moest wel 4 keer zeggen zie je het, kijk nou eens goed haha. Maar daarna veel blijheid!

De dag erna hadden we een sushi date met Steef, Jet en de mannen. Omdat persoonlijk vertellen leuker is, besloten we het die avond aan hun te vertellen. Maar wanneer doe je dat?! Ik was stik zenuwachtig, vond geen goed moment en toen Corné buiten stond te roken appte ik hem dat als hij terug kwam, het toch echt moest gebeuren. Steef zat naast me en Corné liet met een smoes de foto zien. Ongelovelijk, maar Steef zag het gelijk haha! Met 3 verbaasde hoofden aan de overkant van me. De blijdschap EN verbazing was enorm, zo leuk.

Die avond voelde ik me niet lekker. En de nacht veranderde daar niet veel aan. Ik had pijn in m’n buik en lag lang wakker.  Die ochtend gaf ik over en het bleef helaas niet bij 1 keer. Ik at met moeite een eierkoek en nestelde me op de bank. Helaas kwam ook die eierkoek eruit en uiteindelijk was ik 3 dagen lang aan het leeglopen van boven en onder. TMI, I know. De combinatie zwanger en sushi viel enorm slecht. Toen ik weer wat eten binnen kon houden, voelde ik me alleen mega zwak. Ik kon nog geen minuut op mijn benen blijven staan.

Die maandagavond had Corné zijn ouders gelokt met als mededeling dat Karel de auto van Kyan even moest maken en komen brengen. En aangezien opa’s alles voor hun kleinkinderen doen, stonden ze die avond braaf op de stoep.
Ook mijn schoonouders zagen het niet gelijk, ze vonden de foto vooral heel schattig.

003.jpg

8/10 weken
Waar ik rond 6/7 weken amper last had van misselijkheid, bleef deze hangen na het ziek zijn. In de ochtend had ik nergens last van, maar naarmate het middag/avond werd, werd ik misselijk. In de avond is het zo erg, dat ik niks meer kan en eten een grote ramp is. Ook ben ik extreem moe. Ik kan me niet herrineren dat dit bij Kyan en Skye ook zo erg was.
Ik lig dus elke avond rond 8u/half 9 in bed. De ene keer lig ik nog een uur wakker van de misselijkheid, de andere keer val ik snel in slaap.

Ook de rest van de zwangerschsaps weken voelde het soms als overleven. Werken, misselijkheid overleven en de extreme vermoeidheid onder controle houden. Het huishouden doen en Kyan en Skye in leven houden!

11 weken
Met 11.2 weken hadden wij de termijn echo, en in die week merkte ik dat het ietsje beter leek te gaan. Nog wel heel erg moe en alsnog vroeg naar bed, maar niet elke avond rond 20u/20.30u. Helaas was dit maar een paar dagen en lig ik toch vaak vroeg op bed, mega beroerd en misselijk.

Ook maakte we het in die week bekend aan de hele ‘wereld’, het voelde al goed en dat werd na de echo aleen maar bevestigd. En waar we het eerst fijn vonden dat het ons geheimpje was, wilde we het nu alleen maar met iedereen delen!

001

Een dikke yay toen ik deze foto plaatste, want ik mag weer ongegeneerd buik foto’s delen. Niet dat je veel zie, maar dan nog, de 12 weken foto is weer een feit!

Ik ben morgen 13 weken en ik hoop dat net als bij Skye de misselijkheid weg gaat met 16/17 weken. Stiekem wel klaar mee, dus duimen maar. Verder hebben we binnenkort de geslachtsbepaling. Ondanks we van beide al 1 hebben, is de nieuwsgierigheid nog groter, dan bij de andere zwangerschappen. Alsof het elke zwangerschap groter word. Vrijdag gaan we hartje luisteren bij de verloskundige! Zo benieuwd hoe Kyan en Skye dit vinden. Veel leuke dingen in het vooruitzicht! 🙂

 

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Het 1e trimester (overleefd)!

 1. anja26 zegt:

  Ja dat was nog is een verrassing. Had het helemaal niet door, zei nog wat een leuke foto 😂😂😂.
  Maar ben er zeker heel blij mee. Deze zwangerschap is voor mij anders dan de andere zwangerschappen. Toen beleefde ik het nog met je vader.
  Maar ga er zeker van genieten en op naar m’n 3e kleinkind.
  Hele fijne zwangerschap jullie samen.
  Liefs Mama 💙❤️?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s