De papa tag!

Steef opperde het al een beetje in haar tag die vorige week online kwam. Willen jullie van de andere papa’s ook de tag lezen. Nu waren het de papa’s zelf die zeiden het wel te willen, dus vandaag ben niet ik aan de beurt voor een blog, maar Corné.

20170621_133421(0)

Even voorstellen:

Corné is:
30 jaar
de man van Jessica.
de papa van Kyan en Skye.
Full-time werkende papa in de ICT die zijn gezin voorop zet.

 

Hoeveel kinderen wilde je voor je papa werd?
Hallo zeg! Lekkere binnenkomer! Oef. Altijd wel gezegd dat ik er drie wil hebben. Jessica vond dit ook een mooi getal. Dus daar waren we het mooi over eens.

Is dat aantal veranderd nu je kind(jes) hebt?
Een bakje koffie, lekker. Kan ik even rustig bijkomen van vraag 1. Maar nee, dat aantal is niet veranderd.

Waren de kindjes gepland of een verrassing?
Kyan was gepland. Skye een verrassing. Ons “poppetje” hadden we niet ZO snel verwacht.

Hoe heb je het bekend gemaakt aan familie en vrienden?
Met Kyan zijn we met de zwangerschapstest en zijn eerste foto naar onze ouders gegaan. Zo’n dag vergeet je echt niet meer. Hartslag van 200 en het zweet kruipt uit poriën waarvan je dacht dat je ze niet eens had. Deze moesten de foto(s) eerst uitpakken natuurlijk. Als je ziet dat je ouders “rood aanlopen” en vervolgens last krijgen van traanogen (lag aan het weer) dan weet je dat het nieuws goed ontvangen wordt! Skye was echter een ander verhaal. Ho, niet in negatieve zin natuurlijk! Jessica en ik schrokken beide op het moment dat Jessica weer zwanger bleek te zijn. Van de schrik ben ik direct naar mijn ouders gereden. “Hey! Uhm, weten jullie nog de eerste keer dat jullie opa en oma werden? Nou …”. Enfin, de uitkomst weet iedereen!

20170624_183035

Wat is het meest mooie aan papa zijn?
Thuiskomen. Meestal als ik de sleutel in het sleutelgat steek komen er 2 hele blije kindjes naar de deur gerend. Ik heb nog net de tijd om mijn jas uit te doen en mijn tas neer te zetten alvorens we ergens op de grond ploffen en gaan stoeien, of kroelen, of met auto’s spelen, of met poppen of … of …

Welk advies zou je andere papa’s mee willen geven.
Neem de tijd en geniet van je kids. Ga niet te snel maar geniet van de momentjes. De eerste stapjes, de eerste woordjes, de eerste keer wandelen. Want, en ja … het klopt echt, voor je het weet zijn ze groot!

Is tijd alleen doorbrengen met je kindjes belangrijk voor je?
Ja. Ik ben iets anders met opvoeden dan Jessica. Vind het ook belangrijk dat beide kids weten welke grenzen (normen/waarden) papa heeft. “Maar van mama mag dat wel…” komt dan ook regelmatig voorbij. Aan het einde van de dag is papa dan ook gebroken. Jessica is het allemaal gewend en laat het zo makkelijk lijken.
Diepe-diepe buiging voor jou schat!

Waar zou je aan willen werken om een “betere” ouder te zijn?
Minder snel iets verwachten. “Ja, maar Kyan/Skye .. Dat heeft papa net uitgelegd hé?”. O ja, het is een kind Corné. Iets rustig uitleggen aan Kyan is soms lastig met kleine papegaaitje Skye in je nek. Gelukkig gaat dat steeds beter! Het opgroeien van de kids gaat al zo snel dat je af en toe vergeet even stil te staan bij weer een mijlpaal.  Even het gaspedaal wat loslaten en genieten.

Wat is je favoriete familie uitje?
Diergaarde Blijdorp. Absoluut! Wij hebben hier een abonnement voor en het ligt praktisch om de hoek. De kindjes vinden de dieren geweldig en de dierentuin zelf is top.

20170629_134759.jpg

Bedankt Corné voor het invullen! Super leuk om te lezen.
Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “De papa tag!

  1. anja26 zegt:

    Leuk verhaal en heerlijk om te lezen.
    Je doet het geweldig, je bent een heerlijke vader die leuke dingen met zijn kinderen doet.
    Daarom blijf genieten, voor je het weet zijn ze groot. ❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s