Kyan en z’n leukste uitspraken!

008

Peuters en hun uitspraken. We kunnen er allemaal genoeg opnoemen denk ik. Ik schrijf de meeste ook op, omdat ik zo’n zeef ben, dat ik ze zo weer vergeet. En zulke uitspraken zijn juist leuk om later terug te kijken.
Zo heeft mijn moeder het ook van mij bij gehouden. Heel grappig om terug te lezen.

Kyan krijgt zijn boterham met boter en dikke worst. Hij zegt vol verbazing, ‘zit er nou ook mayonaise op?’

Kyan staat te kijken hoe Corné het eten klaarmaakt. Hij maakt een potje met snijbonen en witte bonen open. Kyan kijkt dit aan en zegt vol verbazing, ‘maar papa, ik ga geen gras eten hoor!’

Kyan is aan het koken op de bank en ik ga per ongeluk op zijn pan zitten. Hij roept ‘oh nee, nu heeft mama pijn aan der bil en is hij heel warm. Kom maar staan Mama, dan doe ik er eventjes een pleister op plakken!’
En het mooie was dat die pleister echt op mn bil moest. Ik zei plak maar op mn broek maar dat vond hij geen goed plan!

Corné trekt een korte broek aan en Kyan ziet dit en zegt ‘papa, doe jij nou je onderbroek aan?!’

Kyan ziet zijn nieuwe puf en inhalator liggen en zegt verontwaardigd ‘heb je die nou van mijn centjes gekocht?!’

‘Mama ik kan écht niet meer eten hoor, mijn buik doet zo’n pijn. Ik wil een ijsje, dan gaat de buikpijn weg!’

‘Nee mama, Kyan niet moe. Kyan even bus kijken, hoef niet te slapen.’ Ik ga even iets in de keuken zetten en als ik terug kom is Kyan met zijn hoofd op tafel in slaap gevallen.

We zitten aan tafel en hebben net warm gegeten. Zegt Kyan opeens, ‘ik ben helemaal niet lekker mama. Kyan heeft broccoli, en allesappel en bruine bonen gegeten. Helemaal niet lekker mama.’ Ik kijk hem aan en zegt echt waar?! En hij zegt grapje en begint hard te lachen

Ik vraag aan Kyan of hij even aan papa wilt vragen of hij een boterham wilt. Dus Corné antwoord ‘ja Kyan, doe maar 2!’ Waarop Kyan verontwaardigd reageert ‘nee papa, dan heeft Kyan niks!!’

We zitten in het bubbelbad in het zwembad en ik ga even met m’n hoofd onder water. Als ik weer boven kom, zegt Kyan verschrikt ‘niet meer doen mama, dan ga je kapot!’

Opa en oma zijn weer thuis van vakantie. Zoals altijd is m’n schoonvader poepie bruin en wilt dat even showen. Hij doet zijn korte broek omlaag en laat het verschil zien. Kyan staat er bij en vraagt ‘opa, moet je plassen!’

M’n schoonvader komt met 2 planken binnen, omdat de zandbak gemaakt moet worden. Zegt Kyan, ‘opa, wat heb jij nou bij?’ Planken! Waarop Kyan antwoord, ‘planten? Die staan daar!’ En wijst naar de hoek waar de planten staan!

Kyan heeft een nagel die los zit en oma vraagt of ze hem er af moet halen. ‘Nee’ roept Kyan, ‘ik heb geen idee!’ en loopt naar de la om de nagelknipper te pakken. Hij bedoelde dus dat hij een idee had!

Ik heb een flinke voedselvergiftiging gehad en ben herstellende. Ik eet m’n eten voor 1 keer op de bank waarop Kyan zegt ‘morgen ga je weer aan tafel eten hoor, anders ga je veel te veel k(n)oeien!’

Skye gaat op de duplo doos staan. Kyan zegt een paar keer ‘daar mag je niet op staan’, maar Skye luistert niet. Hij doet de deur naar de gang open, pakt haar hand en zet haar in de gang met nog een keer de mededeling dat ze er niet op mag staan. Als ik zeg dat ze er wel weer uit mag zegt hij ‘dat gaan we niet doen..’ Na een tijdje mag ze toch uit de gang, moet ze sorry zeggen en ze mag het echt niet meer doen haha!

 

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Kyan en z’n leukste uitspraken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s