Een weekje Huttenheugte!

001

Zoals je in mijn laatste blog las, hebben wij net een heerlijk weekje vakantie achter de rug. In eigen land. Het was onze 1e ‘lange’ vakantie met zijn vieren en om dit uit te testen, voelde in Nederland blijven het beste.
Het was ook gelijk onze 1e Centerparcs ervaring. Hiervoor hebben we 2 keer een Roompot vakantie gehad. Hoe beviel onze vakantie? En wat waren de voor en nadelen?

002

Oké, Centerparcs was de keuze dus, maar welke! Je hebt keuze genoeg. Ik wilde graag een beetje ver van huis op vakantie. Een nieuwe onbekende omgeving. Al snel kwam ik de Huttenheugte in Drenthe tegen. Vlakbij Emmen en dus Wildlands. Iets waar Corné al langere tijd naar toe wilt, maar waarbij ik elke keer zeg, ik ga niet voor een dierentuin 2.5u rijden. En dan ook nog eens 2.5u terug haha!
Ook zag het vakantiepark er groot en mooi uit. Veel faciliteiten en zwembaden genoeg.

Eenmaal aangekomen en in het huisje waren we verrast door de vele extra’s die we ‘kregen’. We kregen een handdoek/theedoek pakket, verschillende soorten cups voor in de Dolce Gusto die er stond, onze bedden waren allemaal al opgemaakt en er stond een leuk koffertje klaar. In dat koffertje zat o.a. snoep, douchegel, tekeningen voor de kids, alcohol vrije biertjes en wat leuke kortings-vouchers. Ook de kinderstoel en het campingbedje voor Skye stonden helemaal klaar.

We hadden zelf een 6 persoons-huisje geboekt en het zag er ruim genoeg uit. Het enige nadeel was de vloer. Die was bij aankomst best smerig. Ook na stofzuigen en dweilen bleef deze alles behalve schoon. Als ik met blote voeten rond liep, wat ik het liefste doe, had ik na 5 minuten al zwarte voeten. Ook de bedden veroorzaakten rugpijn, maar ik heb bijna nog nooit op een vakantie meegemaakt dat de bedden heerlijk sliepen!
Het voordeel aan Centerparcs vonden wij wel, dat we na afloop van vakantie niet hoefden schoon te maken. Dit was bij Roompot wel het geval. Althans, als we onze borg terug wilden. Hier haalden we al het beddengoed af, koffers pakken en op naar huis.

003004

Ook de zwembaden waren veel beter. Hadden we vorig jaar een klein simpel peuterbadje en een wat dieper bad, hadden we nu de keuze uit verschillende zwembaden en 2 grotere peuterbadjes. We hebben dan ook bijna elke dag gezwommen en ons prima vermaakt. En ze hadden zwemvestjes, die we elke keer gratis konden pakken. Ideale dingen!
Op de zondag kwam mijn moeder langs, met mijn broer en schoonzus. We hebben die dag zeker goed besteed aan de wildwaterbaan die er bij zit. De 1e dag gingen we hier af, mét Kyan en Skye. Geen aanrader kan ik je vertellen, haha. Vooral Kyan vond het dood eng.
Skye heeft zich sinds de vakantie echt ontpopt als een waterrat. Ze wilde alleen maar in het grote zwembad zwemmen, het liefste los en vond kopje onder helemaal niet eng. Sindsdien vind ze het in bad gaan thuis ook geen probleem meer.

006005

Het was echt een relax vakantie, maar uiteraard hebben we ook wat ondernomen. Zo zijn we dus eindelijk naar Wildlands gegaan. Een mooi opgezet park, met zeker een fijne wandelroute, omdat je elke keer weer op hetzelfde punt terug komt. We hebben zelfs even getwijfeld om nog een keer te gaan, maar we vonden persoonlijk de entree prijs te duur. (Steef heeft hier vorig jaar een leuke review over geschreven!)
We zijn 2 keer naar Emmen centrum geweest, hebben een bootje gehuurd en het park verkend. Ze hadden een kinderboerderij met wasbeertjes en genoeg speeltuinen.

Ja, we hebben het echt heerlijk gehad en de week kon niet langzaam genoeg gaan. Heerlijk om even met zijn vieren te zijn, geen verplichtingen. Ik heb 3 boeken uitgelezen en ik kan je vertellen dat het heel lang geleden was dat ik een boek uit las. Überhaupt dat ik een boek las.

007.jpg

Op naar de volgende vakantie! Zijn jullie al lekker op vakantie geweest, of heb je het nog te goed? Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de volgende vakantie!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Een weekje Huttenheugte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s