Op vakantie met Skye.

Wie mijn blog heeft gelezen over Skye en slapen, kan zich misschien indenken dat een vakantie en het slapen van Skye, helemaal drama is. In ieder geval alles behalve lekker relaxen en bijslapen. Natuurlijk kan het meisje er helemaal niks aan doen. Laat ik dat even voorop stellen. Ik heb Skye nooit iets kwalijk genomen, de vrolijkheid die ze heeft en geeft, maakt enorm veel goed. Maar het idee van lekker op vakantie gaan, daar hing toch elke keer best een donkere wolk boven.

De 1e keer dat wij met z’n viertjes op vakantie gingen, was Skye net 2 maanden. De week er voor lag ze ter observatie in het ziekenhuis. De kinderarts wilde ons graag ontlasten, even uit de negatieve spiraal halen, en proberen te achterhalen wat de oorzaak van het niet slapen en vele spugen van Skye was. Helaas kwamen we daar niet achter, maar normale nachten doorslapen was toen hemels.

IMG_7460

Ze kwam de zondag thuis en we gingen de maandag voor een midweek op vakantie. We hadden express een huisje genomen met 2 verdiepingen en 3 slaapkamers. Iedereen een aparte slaapkamer was zeker een must. Skye sliep beneden, in de kinderwagenbak, aangezien ze die nog het meest accepteerde in die tijd. Kyan sliep net zoals ons boven.
De nachten daar waren niet anders dan thuis. Lang bezig met in slaap krijgen, nachtvoeding(en) en daarna weer van voren af aan, proberen om Skye in slaap te krijgen. 1 nacht sliep ze goed daar, maar waren wij ongerust, omdat we het niet gewend waren.
Overdag ging het ook niet van een leien dakje. Skye huilde veel. We gingen vaak om de beurt met Skye wandelen in de maxi-cosi, omdat ze dan stil was. Ze viel zelfs soms in slaap. Enige nadeel was dat we moesten blijven bewegen, zodra je ook maar 5 seconden stil stond, werd ze weer wakker. Geen gezellige vakantie samen, we waren veel apart van elkaar, omdat Kyan wel gewoon op de normale tijd naar bed ging en middagdutjes deed.

IMG_7428

Natuurlijk hadden we ook geniet momenten. Skye deed soms wel goede middagslaapjes, genoot van het 1e keer zwemmen, liet ons een paar keer uitslapen en was ook met grote regelmaat vrolijk.

Onze 2de keer op vakantie, besloten we om een lang weekend te gaan. Even eruit, maar met in ons achterhoofd de 1e vakantie met Skye, was het lang zat.

Skye was op dat moment 14 maanden en we zaten nog midden in het slaapdrama. We waren dus er op voorbereid dat het op vakantie niet anders zou zijn.
En helaas maakte Skye dit ook waar. De nachten leken nog erger te verlopen dan thuis. Zoals altijd sliep ze in de avond heerlijk en goed, inslapen was toen geen groot probleem meer, maar zodra de klok 23u sloeg, was Skye er klaar mee. De nachten verliepen nog erger dan onze 1e vakantie. Daar sliep ze beter en langer achter elkaar.
Elk uur van de nacht zagen we, soms zelfs elk kwartier. Slopend en we kwamen van deze vakantie nog vermoeider terug, dan toen we er heen gingen.

13551702_906808426107931_694056724_n

Ze deed daar wel goeie en lange middagdutjes. En we snapte dat een vreemde omgeving wennen is en dat het zeker het slapen beïnvloedde. Gelukkig was ze overdag zoals we van Skye gewend waren, lief grappig en vol met ondeugd.

Onze 3de en laatste vakantie zit er net op. We besloten dit keer om een volle week te gaan, van maandag t/m maandag. Voor ons doen lang!
We gingen dit keer alleen met minder angst op vakantie. Zoals je in het laatste deel van het slapen van Skye heb kunnen lezen, slaapt Skye nu goed.
We hoopten dus dat Skye dit ook door zou zetten op vakantie. Dromen mag toch?!

InShot_20170629_202020776Op weg naar het vakantiepark merkten we dat Skye begon met niezen. Toen we aankwamen, werd Skye snotterig. Geen goed teken, want als Skye wat ‘ziek’ is, heeft dat altijd invloed op de nachten. We hadden vanwege de warmte de airco vol aan staan en ze leek daardoor verkouden te worden.
Eenmaal in het huisje gaven we Skye de keuze, of ze in het campingbedje wilde slapen, of in een groot eenpersoonsbed. Ze was vast besloten, en koos voor het campingbedje. Helemaal prima. Ik heb die middag uitgelegd dat ze hier in ging slapen, zolang we hier waren en dat keurde ze goed. Voor mij voelde het goed om alles duidelijk uit te leggen, ze snappen soms meer dan je denkt toch?

De 1e nacht ging ze op de normale tijd naar bed, en sliep ze gelijk. Bijna eng was het. Toen ik om 22.30 bij haar ging kijken werd ze even wakker en sliep daarna door tot de volgende ochtend 8u.
De avond en nacht daarna was drama. Maar wel met een reden. Skye heeft in principe elke dag ontlasting, maar had het nu al 2 dagen niet gehad. Ze sliep die avond na een poep explosie pas om 22u en ze kwam meerdere keren die nacht.

De rest van de nachten verliepen eigenlijk heel rustig. We moesten der soms in de avond even 2 keer toespreken of goedleggen, maar ze sliep bijna alle nachten door. Ze was maar 2 nachten onrustig.
Ook de middagdutjes gingen goed. Niet zolang als thuis, maar ze deed ze wel! We hielden er ook rekening mee, aangezien Skye het echt nodig heeft en anders rond 15u helemaal instort.InShot_20170629_201952592Ja, dit was een heerlijke ontspannen vakantie en daar had Skye zeker een grote rol in.
Kyan sliep overigens ook heerlijk, hij had de luxe dat hij in een tweepersoonsbed mocht slapen. Geen straf natuurlijk! We vonden hem de 1e avond bijna uit bed, maar zoals we gewend waren van hem, sliep hij elke dag klokje rond.

 

Wij zijn bijgekomen!!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

2 gedachtes over “Op vakantie met Skye.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s