Part 2: Slaap Skye’tje Slaap!

008Vandaag deel ik Part 2 van het slaap drama van Skye.
Slapen we door of hebben we nog steeds vreselijke nachten? Leven we nog, of zijn we op de zombie-modus over gegaan? Mocht je Part 1 gemist hebben, vorige week vertelde ik over het niet slapen van Skye en hoe de nachten verliepen. En dat we toch gingen twijfelen over wel/niet osteopaat.

De osteopaat dus. En inmiddels al ruim 21 maanden verder.
De grootste reden dat wij toch naar de osteopaat zijn gestapt is Skye, en dan in de zin dat ze er zelf enorm last van kreeg, van het niet slapen. Haar wallen logen er ook niet om. Ze zag er in die periode best slecht uit. Als ze uit bed kwam, wilde ze het liefste gelijk weer terug omdat ze zo moe was. Ze zei in die periode ook heel vaak, ‘Keitje zo moe, Keitje bedje tapen’. Hartverscheurend! Ze viel zelfs in slaap in de kinderwagen. Als er iets is wat Skye niet doet, dan is het ergens anders slapen dan in der eigen bedje. (En zelfs daar doet ze het niet altijd).

007

Ik ging dus toch op zoek en ik vond er 1 die gespecialiseerd is in kleine kinderen. Wel het belangrijkste aspect.
Ik belde de donderdag en ik kon de dinsdag er na al terecht. En dan zat er nog carnaval tussen. De man aan de telefoon zei letterlijk ‘je klinkt wel heel erg wanhopig, dus hoe sneller hoe beter’ en daar had hij gelijk in. De nacht voor de osteopaat maakte Skye er nog een mega flink feestje van, en ik weet nog dat ik zo erg hoopte dat dit de laatste zou zijn.

Bij de osteopaat aangekomen deed ik het hele verhaal. Skye liep wat rond en vond het op dat moment wel best. Eenmaal na het praatje en verschillende vragen mocht Skye op het bedje gaan zitten en kreeg ze wat boekjes om in te bladeren. De osteopaat was heel rustig en begon met het voelen bij haar rug. Skye vond dit in het begin helemaal niks, duwde de handen van hem ook steeds weg en had gelijk geen oog meer voor de boekjes. En als Skye iets niet wilt…
De osteopaat zocht een filmpje op, en toen ze Mickey Mouse voorbij zag komen werd ze gelijk enthousiast. Ze liet daarna de osteopaat ook meer zijn gang gaan. Ze duwde hem minder erg weg en de osteopaat mocht al meer aan der zitten. Hij heeft voornamelijk aan der rug en buik gevoeld en gelijk behandeld.

Na ruim een halfuur was de behandeling klaar, ook omdat het lang zat voor Skye was. Hij raadde aan om het voorlopig bij deze behandeling te laten en te kijken hoe Skye hierop zou reageren. Hij gaf aan dat Skye of heel goed kon gaan slapen vanwege de vermoeidheid en behandeling die ze gehad had. Of dat het een onrustige nacht kon worden. Aangezien we wel wat gewend waren, gingen we gelijk maar van het ergste uit. Skye had die middag/avond nog 5 poep luiers, dus dat er iets was behandeld stond vast.

006

De 2 nachten daarna kwam ze maar 1 keer. We hoorde haar een keer in de avond voordat we naar bed gingen, maar toen viel ze zelf in slaap. Zou het dan echt?!
Helaas was het maar voor korte duur.

Skye werd kort daarna flink verkouden, kreeg hoge koorts en had een keelontsteking waar ze een kuur voor kreeg.  Dus, hallo slapeloze nachten. Het bleef niet bij 1 kuur. Ze kreeg in die maand 3 antibiotica kuren, en als Skye iets mankeert, zijn de nachten dubbel zo erg. Ze had die maand naast een keelontsteking, ook 2 keer een oorontsteking en een luchtweginfectie. Dus dat ze wakker was en niet lekker sliep, was uiteraard meer dan logisch.

De maand voor ze 2 werd, leek er opeens uit het niets verbetering te komen. Dat we aan elkaar vroegen, ben jij bij haar geweest?! We gingen de laatste maanden op de automatische piloot er naar toe, dat ik soms de tel kwijt was en niet meer wist of ik wel of niet geweest was. Gekkenwerk, zo erg zaten we in de zombie-modus. Maar toch leek er langzaam verbetering te komen. De keren er naar toe werden minder en we leken zelfs doorslaap nachten te krijgen.

Helaas kregen we daar wel een ander ‘probleem’ voor terug. Als Skye naar bed gebracht werd, was er niks aan de hand, zoals altijd. Lekker op der zij, knuffels vast en slapen maar. (Skye haar nachtelijke feestjes begonnen, naar mate ze ouder werd, altijd pas rond 23.00u. Aan het begin van de avond sliep ze 9 van de 10 keer altijd goed in. Dus we hadden gelukkig wel vaak redelijk rustige avondjes.) Dachten we. Ze begon nog geen 10 minuten nadat ze in bed lag met zingen. KEI HARD! Ze had een heel repertoire van ‘Let it Go’, tot ‘Wheels on the bus’ naar ‘Daddy finger’. Alles kwam aan bod. Daar bij kroop ze heel der bed rond, bonkte en schopte er op los en had er de grootste lol er in. Het is nog steeds een wonder dat Kyan hier maar 1 keer van wakker geworden is. Sowieso werd Kyan bijna nooit wakker van Skye der nachtelijke feestjes.
Uiteraard hielp ook hier niks bij. Goedleggen en niks zeggen, streng toespreken, knuffels uit der bed, andersom in bed. Skye hield dit vaak gerust 1.5/2u vol.
Gelukkig voor ons hield dit maar 1.5 maand aan. Wat voor ons als 1 dag klinkt. Kort na haar 2e verjaardag stopte ze ermee. Of het er nou aan lag, dat ik zei met naar bed brengen; ‘we gaan niet dit of dat doen anders pak ik je tutje en konijnen af’, weet ik niet. Maar ik heb deze zin zeker nog 2 weken lang elke avond gezegd!! Skye der tutje en konijnen zijn namelijk mega heilig.

01

Nu ik dit type, ben ik blij dat we eindelijk zijn gekomen waar we stiekem 1.5 jaar geleden al wilde zijn. Skye slaapt goed!! Ik denk dat ze in een week zeker 4 doorslaap nachten heeft en dat klinkt voor ons echt mega fijn.
Skye werd vaak wakker, als ik eventjes bij der ging kijken, voordat ik zelf naar bed ging. Ze wilde dan altijd even kroelen, kusjes en sliep dan weer verder. Maar ook dat doet ze sinds een week niet altijd meer. Ze lag vorige week andersom in bed, en ik dacht, laat maar liggen, ze komt zo toch wel. Ze werd de volgende ochtend pas om 8.15u wakker!

009

Dus hang de vlag uit, bel de krant, eet een stuk taart!

Skye slaapt eindelijk goed!!!

Ik zet express goed, want doorslapen staat voor mij dat ze elke nacht goed slaapt en dat is nog niet altijd het geval zo. Maar liever 4 nachten goed slapen en een keer haar goed leggen, dan helemaal niet slapen.

Ik zou heel graag tips willen geven, aangezien ik op mijn vorige deel veel reacties kreeg van moeders die in het zelfde schuitje zitten of zaten. Helaas weet ik niet waar het bij Skye aan heeft gelegen die 2 jaar. We hebben van alles geprobeerd en de osteopaat was een beetje ons laatste redmiddel. Voor ons gevoel heeft het voor Skye wel geholpen. We hadden de pech dat Skye bijna gelijk na het bezoek aan de osteopaat, ziek werd voor lange tijd. Maar toen het eenmaal weer beter ging met haar gezondheid, leek het ook beter te gaan met slapen. We deden in die tijd niks anders, dan de voorgaande maanden, dus de osteopaat moet hier een rol in hebben gespeeld. We zijn enorm blij dat we de stap gezet hebben om naar de osteopaat te gaan. En gelukkig pakte het uiteindelijk voor ons positief uit! Zeer zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, baad het niet dan schaad het niet!

 

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

3 gedachtes over “Part 2: Slaap Skye’tje Slaap!

 1. Dina zegt:

  Osteopaat dus..
  Ik ben er nooit geweest, wel aan gedacht maar vind de gedachte helemaal niks.. vind het zo raar dat gevoel enzo.. maar goed.. toch maar eens doen dan! En dan met alledrie!

  Like

  • Mariette zegt:

   Ik zou het zeker aanraden! Het fijne is: baad het niet schaad het niet. Geen medicatie of andere gekke dingen. Je moet er wel voor open staan, en je gaat echt wel denken: uhu ja tuurlijk druk op der neus en het is weg. Maar wij hebben alledrie goede ervaringen bij de osteopaat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s