Part 1: Slaap Skye’tje Slaap!

001

Vandaag deel ik een verhaal, die al langer in de planning staat, maar ik elke keer toch na veel twijfels niet durfde te delen. Te confronterend voor mezelf, bang voor de reacties van anderen. En toch na 3 maanden, want zolang heeft het in concept gestaan, deel ik het.

De mensen die mij volgen op Instagram of ons in real life kennen, weten het wel een beetje. Skye is geen goeie slaper. Al vanaf de geboorte niet. Ik zeg altijd heel stoer, het went hoor, gebroken nachten en niet slapen. Maar eerlijk? Natuurlijk went zoiets niet. Het is dikke kak en je word er echt geen leuker mens van. En ik kan je zeggen, ook je relatie word er niet altijd leuker op. ’s Nachts hoort een mens gewoon te slapen en op te laden, niet ruzie te maken over wie er ‘NU’ weer naar Skye gaat.

Laten we beginnen dat Skye echt een super lief en schattig meisje is. Ze speelt graag met haar diertjes of poppen en kan zich echt goed alleen vermaken. Ze heeft al een grote fantasie, wat erg leuk is om te zien. En ze ontwikkelt zich in een sneltrein vaart!
Ze kletst al sinds er geluid uit komt, de oren van ons hoofd, is onze radio thuis en heeft een sterk eigen willetje.
Dat ze der oren die ze aan der hoofd heeft zitten niet gebruikt, is even bijzaak. πŸ˜‰ Ze is vanaf de geboorte al een pittig ding, maar stiekem vind ik dat ook wel leuk! Beetje tegengas kan geen kwaad.
Maar ’s nachts.. We noemen der voor de grap weleens terrorist en dat is ze soms echt wel eens in de nachten.

002

Skye is eigenlijk nooit een hele goede slaper geweest. De 1e weken na de geboorte sliep ze wel door, wat uiteraard super fijn klinkt. Maar helaas waren we wel vaak ruim 1,5 uur bezig om der in slaap te krijgen.
Helaas was dat doorslapen maar voor korte duur. Skye begon nachtelijke feestjes te krijgen, wat we in het begin redelijk onder controle hadden met flesjes melk. Teveel flesjes melk soms. Maar op een gegeven moment hielp de melk ook niet meer. Plus daarbij dat Skye (nooit bewezen, maar overduidelijk aanwezig) extreem veel last had van
reflux. Wat uitte in extreem veel spugen, wat de nachten ook weer niet bevorderden. Ze kon makkelijk 4 uur na een fles nog golven melk uitspugen. Wat ook weer uitte in veel huilen en verdriet bij Skye. Achteraf waren die nachtelijke voedingen logisch, ze spuugde zoveel dat ze wel honger moest hebben.
Ze heeft hier zelfs voor in het ziekenhuis gelegen, maar helaas ging niet alles daar zoals wij wilde. Het enige positieve was, dat wij even bij konden tanken. Even uit de vicieuze cirkel waar we in zaten.

003

In het begin wou Skye ook niet in haar ledikantje slapen. We probeerde van alles, van de reiswieg, tot aankleedkussen, tot het voedingskussen. Op mijn borst, in de draagzak. Ik heb weleens nachten met haar in de box en ik op de bank doorgebracht. Puur omdat toch iemand van ons (CornΓ© of ik) moest slapen. En aangezien Skye een extreem mama’s kindje is, was ik vaak de pineut. Dachten we dat ze het slapen op het voedingskussen fijn vond en we de oplossing hadden gevonden, was dit na een paar dagen weer helemaal anders en wilde ze er niks van weten.
De vreugde was toen ook groot toen ze eindelijk na
bijna 3 maanden haar bedje een beetje begon te accepteren. Uiteraard in grote etappes, en was de kinderwagenbak wel een groot favoriet bij der geworden.Β 

004

We probeerde zelfs op aanraden van de kinderarts, inbakeren bij Skye. Maar zelfs dat gaf geen resultaat. Ze lag er rustig in, maar slapen, ho maar. Moet zeggen dat ze er toen wel heel schattig uit zag hoor, zo’n inimini burrito haha.

Het 1e jaar was eigenlijk een soort van overleven soms. Skye kwam gerust 15 x in een uur. En soms was ik gewoon de tel kwijt. We hebben meer dan genoeg nachten gehad dat ik amper of niet sliep, maar wel om 6.00u naar mijn werk ging. Of beter gezegd moest. We gingen op een gegeven moment gewoon op de automatische piloot er naar toe ’s nachts. Ik zei heel stoer, ah je went er aan. Even vergetend dat ik er uit zag als een zombie met wallen die permanent hun plek onder mijn ogen hadden gevonden. Ik zie mezelf nog zitten, mega wanhopig en huilend in de badkamer, bijna smekend of ze wilde gaan slapen.
Uiteraard hebben we van alles geprobeerd. Bedje anders, visolie druppels, homeopathische druppels, ziekenhuis, verschillende soorten voeding, wisselende bed tijden, laten huilen, troosten, de JoJo Frost manier, negeren ect. Sommige dingen hielpen een paar dagen tot een week en andere voor geen meter. We hadden paar maanden terug weer eens haar bedje anders gezet, maar omdat ze maar niet in slaap viel, heeft CornΓ© dat toen zelfs ’s nachts weer terug gezet zoals het stond.

005

Als je me vraag waarom Skye zo doet ’s nachts? Ik kan er nog steeds geen antwoord op geven. Het enige wat ze altijd deed/doet is huilen en mama roepen. Ze kon vanaf der 1e jaar zichzelf al redelijk verstaanbaar maken, en naarmate ze ouder werd, werd het praten stukken beter. Maar alsnog wilde ze niks zeggen ’s nachts. Als ik vroeg wat er was, riep ze mama en huilde ze. Altijd. Heel frustrerend want ik kreeg er gewoon niks uit, op veel gehuil na. Ze had ook wel eens nachten dat ze er gewoon de grootste lol in had, en lag te kraaien in der bed. Maar helaas waren die schaars, en hoorde we vaker gehuil dan gelach.

We werden een paar keer gewezen op de osteopaat. Maar ik kon in 1e instantie niet geloven, dat met een beetje drukken en voelen, de nachtelijke feestjes minder of zelfs voorbij zouden zijn. Of ik probeerde te accepteren dat het nooit goed zou komen met Skye. Er leek na 14 maanden verbetering in te zitten. We hebben zelfs een keer 2 weken goed geslapen. Helaas was dit na de 2 weken ook weer over. Waar het toen aan gelegen heeft weten we niet, we deden in die 2 weken niks anders. Best frustrerend, want hoewel we met doorslaap nachten nog brakker waren, wende het toch sneller dan mega drama nachten.

 

Benieuwd hoe dit verder gaat? Volgende week komt Part 2 online.
Snapt Skye het inmiddels, of is het nog steeds grote drama?!

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

6 gedachtes over “Part 1: Slaap Skye’tje Slaap!

 1. anja26 zegt:

  Jij en je broer eigenlijk nooit last van gehad. Maar in alles is ze precies jou. De fantasie, hurkend zitten, kletsen van ochtend tot avond πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

  Like

 2. Dina zegt:

  Ohhh jeetje wat herkenbaar!!!!! En hoe goed weet ik hoe je je voelt! Met het stiekem huilen op de wc en smeken dat ze ajb wil slapen… zoals je ook wel weet is dat Naehla ook geen superster is met slapen.. ze slaapt nog steeds niet door maar word wakker en wil dan drinken of ik moet bij dr liggen, dit is voor mij tot nu wel herkenbaar want heb gewoon geen puf om er aan te werken.. het komt wel πŸ˜‰ Sara is onze beste slaper.. als heeft ze nu vaak dat ze gillend wakker word snachts en ook echt niet meer alleen wil slapen.. maar Malik… ohhh wat een ramp.. nu heeft hij ernstige reflux dus hij ligt al wat hoger. Nu word dat een issue want hij wilt alleen nog op zn zij/buik slapen.. het duurt savonds vaak dik een uur voordat ie wil slapen en komt op slechte dagen ongv 12. X per nacht… op een goede nacht is dat 4 x.. maar meneer is elke dag klaar wakker om 5 en wil dan geΓ«ntertaind worden tot 7.. de andere word Rond 6 wakker en de andere iets later. Soms ben ik hem op 1 dag uren aan het wiegen en indd snachts wilt hij elke keer een flesje .. het put je enorm uit… vanaf dat Naehla is geboren slaap ik al ongv 5 u per nacht, en nu is het nog minder.. en dan steeds wakker worden, soms zie ik hetzelfde uur 2x voorbij komen.. het gaat stukje bij stukje iets beter naarmate hij ouder word dus ik blijf hoop houden.. en indd dat box/bank verhaal.. same Here! Every damn day…
  Dus ik hoop dat je deel 2 snel plaatst!! Wie weet zit er een tip in!
  Voor nu, succes en sterkte en vooral energie toegewenst!!
  X , van je mede zombie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s