Dagritme 2 peuters.

Het leek mij leuk om het dagritme van Kyan en Skye te delen. Ze hebben dit ritme echt al een hele lange tijd. Ik denk vanaf dat Skye 1 slaapje ging doen, en dus tegelijkertijd met Kyan een middagdutje ging doen.
Ik moet zeggen dat dit niet elke dag exact hetzelfde is. We gaan bijvoorbeeld ook weleens naar een krijspaleis, en dan gaan ze gewoon later naar bed. Of als ik een dagje op pad ga, dan slaan ze hun middagslaapje vaak over.

InShot_20170526_082033

7.45/8.00u
Kyan word wakker. Hij slaapt in een halfhoogslaper, en wacht altijd netjes in zijn bed. Hij roept altijd heel zachtjes, en weet vaak precies wie de deur open doet. Ik haal hem uit bed, en we knuffelen even in het grote bed.

8.15/8.30
Skye word wakker. Skye slaapt bijna altijd iets langer dan Kyan. Zodra ze allebei wakker zijn, kleed ik mezelf aan. Kyan en Skye kijken dan altijd eventjes tv in bed.

8.30/9.15
Ontbijten! Kyan en Skye eten elke ochtend hetzelfde. Ieder 1 boterham met chocoladepasta en thee met een scheutje melk. De ene keer is de boterham zo op, de andere keer doen ze er gerust een halfuur over.

Na het ontbijt was ik ze en kleed ik ze aan. Vanwege de choco pasta gebeurd dit altijd na het eten. De rest van de ochtend veschilt een beetje. Of we gaan voor boodschappen en zijn de rest van de ochtend binnen en spelen we lekker. Of ik ga naar de stad, buiten wandelen, krijspaleis etc.

002InShot_20170425_161624

10.15
In de ochtend eten ze meestal 2 soorten fruit en mogen ze even tv kijken. Vaak is dit Zappelin op Nederland 3.

12.00
Tijd om te lunchen. Kyan en Skye eten beide 1 boterham met kaas of worst. Als we boodschappen hebben gedaan is dit nog wel eens een eierkoek of croissant. Hierna krijgen ze een beker warme melk.

12.30/12.45
Skye is rond dit tijdstip altijd hartstikke moe. Lekker naar bed dus. Skye valt altijd gelijk in slaap.
Kyan verschilt. De ene keer is hij ook moe en gaat hij ook naar bed. En anders blijft hij gewoon beneden. Soms gaan we dan samen onder een dekentje op de bank en kijk ik vlogs. 😉 Of we spelen samen een spelletje.

14.30/15.00
Skye slaapt vaak ongeveer 2 uurtjes. Soms wat langer, soms wat korter.
Ze word altijd zingend en druk kletsend wakker. Als ik der uit bed haal, knuffelen we altijd even. Skye kan nog zo heerlijk slaperig en hangerig zijn na het wakker worden.

001InShot_20170404_123843

15.00
Ik maak siroop voor ze en ze mogen kiezen uit een koekje of snoepje.
We blijven bijna altijd in de middag thuis en spelen binnen of buiten. Tenzij ik iets vergeten ben met boodschappen doen.

16.45/17.45
Het ligt er aan of Corné vroege dienst of late dienst heeft. Soms heb ik het eten in de middag al klaar gezet, soms moet ik alles nog klaarmaken. Vaak spelen ze gewoon verder, maar als ze wat hangerig zijn, mag de tv aan.
Kyan en Skye eten de laatste tijd echt heel goed. Vooral aardappels met groente gaat er goed in.

18.00/18.30
Na het eten ga ik vaak met ze naar boven om ze te wassen en om te kleden, en ruimt Corné alles op. Kyan en Skye gaan of samen in bad, of samen onder de douche. Skye is het vaak snel beu, dus droog ik die als eerste af, daarna Kyan. Even haren föhnen, pyjama aan en nog even naar beneden voor wat warme melk.

19.15/19.30
Na de warme melk poetsen we de tandjes en gaan we met zijn alle naar boven. Corné laat Kyan altijd nog even plassen, en ik leg Skye op bed. Skye heeft niet altijd geduld voor boekjes, dus ze ligt altijd snel in bed.
Corné heeft ondertussen Kyan ook in bed gelegd. Bij hem lees ik vaak wel een boekje voor. Nog veel kusjes en knuffels en Kyan is zo vertrokken.

20.00/21.00
Skye slaapt de laatste tijd niet gelijk. Ze ligt of te zingen of te kletsen in bed. Vaak is het na 3 keer haar goed gelegd te hebben klaar en valt ze in slaap.

003InShot_20170423_200626

En zo gaat het bijna elke dag wel. Ze zijn vaak rond dezelfde tijd wakker en liggen bijna altijd voor half 8 in bed.
Soms natuurlijk een uitschieter als we op pad zijn geweest dat ze later in bed liggen. Of dat ze opeens beide tot 8.45/9.00 uitslapen. Ook als ik werk hebben ze hetzelfde ritme, omdat ze gewoon lekker thuis zijn als ik aan het werk ben.

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s