Mijn zwangerschaps cravings!

Zwangerschaps cravings. Elke zwangere vrouw of moeder weet waar ik het over heb. Zo’n rare craving die er voor zorgt dat je aparte dingen gaat eten of gekke combinaties met eten naar binnen werkt. Ik ben dan wel niet zwanger, sommige zijn te grappig om niet te delen.

Ik had niet hele aparte of schokkende dingen. Maar wel dat ik bepaald snoep opeens ging eten, of iets gewoon niet meer lekker vond. Mega apart hoe je lichaam en dus eet gedrag opeens veranderd als je zwanger bent.

IMG_2524

Chocolade
Op nummer 1 staat toch echt wel chocolade. Voor mijn zwangerschappen moest ik er niks van weten. Ik at bijna nooit chocolade, en als ik het at was ik na 1 stukje al misselijk. Maar toen ik eenmaal zwanger was van Kyan kreeg ik daar enorme ‘cravings’ naar. En het liefste chocolade met iets erin. Noten, rozijnen, koek. Ik at het allemaal.
Tijdens de zwangerschap van Skye was het nog bonter, en at ik mega vaak de chocolade muffins uit het ziekenhuis. En ik moest heel vaak op controle….
Deze craving is trouwens nooit meer weg gegaan. Het is niet meer zo erg als tijdens m’n zwangerschappen, maar ik eet met grote regelmaat nog chocolade.

Chips
Dit was de grootste domper tijdens m’n zwangerschap van Kyan, haha. Ik eet nooit snoep, ik word daar steevast misselijk van. Maar chips, alle soorten en smaken, heerlijk. Tot ik zwanger raakte van Kyan. Opeens smaakte de Lays paprika niet meer. Ik dacht nog, het ligt aan die smaak, ik probeer een andere. Ik heb op 1 avond zeker 6 zakken open gemaakt, en overal 1 uitgehaald. Om het vervolgens gelijk weer uit te spugen in de prullenbak. Het smaakte gewoon TOTAAL NIET meer. Corné lachte me overigens keihard uit, toen hij al die opengebroken zakken zag liggen.
Helaas is die heerlijke chips behoefte niet meer terug gekomen. Croky smaakt heerlijk, maar de rest smaakt niet meer!

Saksische leverworst
Ook zo’n rare. Ik at echt NOOIT een boterham met leverworst. Ik huiverde al bij het idee. Maar toen ik eenmaal een positieve zwangerschapstest had van Kyan, wilde ik alleen maar boterhammen eten met Kips Saksiche leverworst. En die boterham was vaak ook binnen 10 seconden op. Helaas kwam ik er al snel achter, dat je helemaal niet zoveel leverworst mocht. Deze craving werd (gelukkig) ook minder naar mate ik de 12 weken behaalde.

IMG_4480

Tosti’s
Enorm veel gegeten bij Kyan. En dan vooral in de avond om 22.30. Dat ik dan honger kreeg, en Corné tosti’s voor me stond te maken haha. Ik heb ze na mijn zwangerschap ook een tijdje niet gegeten, zoveel had ik er op.

Boterhammen met schuddebuikjes
Ben ik als niet zwangere totaal niet dol op boterhammen, was dit tijdens de zwangerschap van Skye wel anders. Ik at elke ochtend 2 boterhammen, met ENORM veel schuddebuikjes. De pakken waren niet aan te slepen. En ook met dit was het, zodra Skye eruit was, ik het niet meer lekker vond.

Chocolade kruidnoten
Nu ben ik sowieso enorm dol op (chocolade) kruidnoten. Maar in m’n zwangerschap van Skye bleef ik er van eten. Heerlijk gewoon. En dan wel de chocolade kruidnoten van de kruidvat, die waren het lekkerst!
Nog steeds ben ik hier dol op, en zodra het einde nadert van Sinterklaas, sla ik altijd heel wat zakken in, zodat ik nog even vooruit kan!

IMG_4169

Fruit
Gelukkig had ik ook een gezonde craving. Ik eet elke dag wel fruit. Maar in de zwangerschap van Kyan at ik elke avond een vol bord met verschillende soorten fruit leeg of maakte er een smoothie van. Met uiteraard een stukje chocolade ernaast!

Pannenkoeken
Als mijn vader vroeger pannenkoeken aan het bakken was, werd ik al misselijk van de geur. Soms probeerde ik het te eten, maar vaak werd ik er nog misselijker van. Behalve in mijn zwangerschappen. Heerlijk vond ik ze, met appel, rozijnen en veel poedersuiker. Heerlijk gewoon! Na de zwangerschap van Skye hadden we nog een pak over, die we opbakte. Ik werd er niet meer zo misselijk van als vroeger, maar zo lekker als ze smaakte in mijn zwangerschap?! Nee haha!

Tanden poetsen
Oké. Dit was een hele rare. Het was dan wel geen eet craving, toch valt deze er wel onder. Ik wilde het liefst de hele dag door mijn tanden poetsen. En dan vooral vanwege de tandpasta. Heerlijk vond ik het, en ik ‘at’ het vaak gelijk op! Super vaag iets. Corné moest vaak lachen, als ik dan weer stond te poetsen. En het maakte op zich niet uit welke tandpasta het was, als ik er maar mee kon poetsen. Nu is dit gelukkig weer normaal geworden.. Thank god!!

En dit waren ze wel. Geen mega aparte combinaties, maar voor mij wel aparte veranderingen haha.
Gelukkig is het meeste weer normaal geworden. En dat chocolade eten bewijst in ieder geval dat ik wel een vrouw ben! :p

Hadden jullie aparte of merkwaardige zwangerschaps cravings?!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Mijn zwangerschaps cravings!

  1. lifebymamalinda zegt:

    Ik werd ineens kotsmisselijk van sigarettenrook en asbakken, terwijl ik tot 3 maanden daarvoor zelf nog rookte. Paar dagen later positieve test. Bieten lustte ik niet meer.
    De laatste maanden dronk ik liters melk, het liefste de hele dag door. Verder geen specifieke craving, maar alles (vooral chips/chocola/koekjes) smaakte goed haha, was niet voor niets 36kg aangekomen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s