De peuter tag – Skye!

20170417_1431161

Een tijdje geleden zag ik op Mommyhood deze tag. Het leek me leuk deze over te nemen voor Skye, aangezien ze vorige week 2 jaar is geworden. Ze kan dan wel net 2 jaar zijn, Skye heeft zich al langere tijd goed ontwikkelt als een echte peuter en weet precies wat ze wel en niet wilt. Lees verder voor de grote favorieten van Skye.

Naam en leeftijd
Skye is net 2 jaar.

Favoriete eten
Skye is dol op fruit. Ze lust ook bijna alle soorten fruit. Het liefste heeft ze altijd 2 soorten fruit in een bakje, met druifjes als favoriet. Op haar boterham heeft ze het liefste chocolade pasta of kaas. Ze eet vaak maar 1 boterham, maar op de korstjes na, wel alles op. Qua avondeten maak je Skye het gelukkigst met vlees, haha! Met aardappels en groente. Skye heeft even een periode gehad dat ze ’s avonds niks wilde eten of gelijk zei dat ze het niet lekker vond. Maar de laatste paar maanden eet ze echt heel goed. En friet is altijd goed, bij welk kind nou niet?!

Favoriete drinken
Skye drinkt het liefste melk! Als ik der een beker Raak siroop geef, zegt ze ook altijd dat er melk in zit. Ze drinkt het wel gewoon op, maar melk is der grote favoriet!

Favoriete tv-programma
Woezel en Pip als ik der haartjes doe. En op de tv kijkt ze graag naar Winnie the Pooh, Mickey Mouse Clubhouse en Brandweerman Sam. Uiteraard doen alle Engelstalige filmpjes op YouTube over bussen, cijfers, kleuren, klei en surprise eieren het ook goed.

Favoriete boek
Skye heeft niet echt een favoriet boekje. Ze vind de boekjes van Nijntje leuk, boekjes waar dieren/auto’s in staan, Woezel en Pip. Maar ook rupsje nooit genoeg en de gruffalo vind ze leuk.

Favoriete speelgoed
Skye speelt op dit moment het liefste met haar diertjes en kleine poppetjes. Ze heeft een hele bak vol met boerderijdieren, wilde dieren, Disney figuurtjes en dino’s en kan daar een hele middag mee zoet zijn. Ook de Playmobil die ze voor haar verjaardag kreeg is favoriet. Er zit een olifant en neushoorn bij, Skye der favoriete dieren, dus helemaal goed.
Ook auto’s zijn nog steeds een grote favoriet. De laatste paar maanden is ze ook meer geïnteresseerd in poppen. Haar Baby Born moet zelfs mee naar buiten in de kinderwagen en krijgt om de 10 minuten een andere outfit.

20170422_2008303

Wat maakt haar boos of verdrietig?
Oh, Skye kan een echte drama queen zijn. Ze kan al boos worden als ze vind dat haar drinken niet in een goede beker zit, of als ze i.p.v. melk siroop krijgt. Waar ze erg verdrietig van kan worden, is als ze weer eens op haar vingers bijt. Uiteraard per ongeluk, maar dit gebeurd zeker een paar keer per dag haha. Ze kan ook erg verdrietig zijn als Kyan bijvoorbeeld met Corné mee mag en zij niet. Groot drama!

Hoe noemt ze je ouders en schoonouders?
Mijn moeder noemt ze ‘Oma Aja’ of Oma van de poesjes. Mijn moeder heeft 2 katten!
Mijn schoonouders noemt ze altijd ‘Oma Kalin’ en ‘Opa Kalol’. Ik vind het voor
al hilarisch hoe ze de ‘r’ veranderd voor de ‘l’. Ik hoop dat ze, ze nog lang zo blijft noemen.

Welk item is heel belangrijk voor haar?
Dat is der ‘tuttie’, een slap konijntje met haar speen er aan. En haar 2 konijnen die ‘poppie’ en ‘pluisje’ heten. Zonder gaat ze echt niet slapen.

Favoriete activiteit
Buiten spelen in de zandbak, bellen blazen, kleuren, stickers plakken, fantasie spelletjes met der Playmobil, diertjes of auto’s, kroelen met mama, puzzelen, met der poppen bezig zijn, dansen op muziek.
Maar de dierentuin of een krijspaleis is ook groot favoriet.

Favoriete kleur
Dat is PINK! Helemaal dol op die kleur. En als ik zeg dat het roze is in het Nederlands zegt ze boos ‘nee, pink mama!’

Bedtijd
Skye gaat tussen 19.00/19.30 naar bed. Papa en Kyan krijgen veel kusjes en knuffels en ik moet der in bed leggen. Even knuffelen en kusjes geven en daarna zing ik altijd ‘Allerbeste vriendjes’ van Woezel en Pip voor der.
De laatste maand gaat ze alleen niet altijd gelijk slapen. Ze ligt dan onderste boven in bed, keihard te zingen en tegen haar bed aan te schoppen. Maar we hoeven de laatste tijd maar 3 keer naar boven en dan valt ze toch in slaap. Voordat ik der in bed leg, zegt ze nu zelf al ‘Kei niet tingen, wel japen (slapen)!’ Dat is nog wel het ergste, haha, ze weet het donders goed!!

Waardoor gaat ze gek doen?
Skye hoeft maar door te hebben dat je moet lachen om der boeven streken, en ze gaat nog gekker doen dan ze al deed. Ze weet precies hoe ze mensen moet entertainen. Ze heeft ook een gek krom loopje, mega grappig.

Wat maakt haar geweldig?
Skye is echt de gangmaker in huis. Ze kan heel gek doen, zodat iedereen om der gaat lachen. En dit weet ze, waardoor ze nog gekker gaat doen. Ze is heel lief en knuffelig, is een groot mama’s kindje en weet precies wat ze wilt. Ze heeft een enorme eigen wil en mening, wat soms lastig is haha. Maar het maakt wel haar heerlijke pittige leuke karaktertje. Heerlijk meisje gewoon!

20170416_1233272

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “De peuter tag – Skye!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s