Hoe gaat het met Kyan?

De laatste persoonlijke update is al weer even geleden. Het leek me leuk om jullie bij te praten over Kyan. Hoe gaat het met hem en hoe vind hij de peuterspeelzaal? 

20170222_194756.jpg

Peuterspeelzaal
Kyan zit sinds zijn 3de verjaardag op de peuterspeelzaal. En wat geniet hij daar van. En nog belangrijker, hij leert er ook echt dingen. Kyan praatte al goed, maar sinds de peuterspeelzaal kent hij soms woorden dat ik denk, sinds wanneer heb je dat geleerd?

Hij moest in het begin wel wennen. Hij was erg verlegen, helemaal als ze in een kring zaten en iets aan Kyan gevraagd werd. Hij wist alles te benoemen, alle kindjes bij naam, maar zodra hij in het middelpunt stond, werd hij verlegen.
We hebben zelfs gehad, toen hij een kleine maand naar school ging, dat hij bij binnenkomst steevast naast de deur in de hoek ging staan. Hij durfde niet verder te lopen, en ook ik kreeg hem niet verder. Het stelde me enigzins gerust dat, zodra ik weg was, hij gelijk uit de hoek kwam. Maar pijn deed het soms wel, ik ben 1 keer bijna huilend weg gegaan!

Gelukkig krijgt hij nu zelfs praatjes op de peuterspeelzaal. Zo is hij er van overtuigd dat hij echt niet op hoeft te ruimen. En als de juf begint met het fruit te schillen, zit Kyan als eerste aan tafel haha. En het in de hoek staan doet hij sinds een paar weken gelukkig niet meer.

20170415_150409.jpg

 

Hoe gaat het verder?
Ook is Kyan wat rustiger geworden. Hij had soms wel eens een driftbui en dat kon hij gerust een uur kon volhouden. En offcourse, om de stomste dingen. Vast herkenbaar. Hoop ik haha.
Als de t.v. uit ging, ook al bereidde ik Kyan voor, dan kon hij hier heel boos om worden.
Of het er aan ligt dat hij nu wat ouder word, of vanwege schooltje, dat ze minder zijn is een groot pluspunt.

Ook de paar maanden voordat hij naar schooltje ging, was het samen spelen met Skye soms heel moeilijk. En af en toe snapte ik hem hier echt in. Het is niet leuk als jij rustig met je auto’s speel, en je zusje als een wervelwind langs komt en alle auto’s afpakt.
In die periode wilde Kyan ook regelmatig graag boven spelen. Even in alle rust lekker spelen. Maar ook hier vraagt hij bijna niet meer om. Het spelen gaat 9 van de 10 keer er een stuk rustiger aan toe. Ik krijg met grote regelmaat een heel 5 gangen diner, gekookt door kok Kyan en chef-kok Skye. En ze kunnen samen helemaal op gaan in hun eigen fantasie spel.

IMG-20170409-WA0016.jpg

Gezondheid
Qua gezondheid is Kyan wel even ziek geweest. Hij heeft astma en kreeg helaas toch een flinke luchtweginfectie met antibiotica als gevolg. Een korte periode na de kuur begon Kyan wederom met enorm veel hoesten, wat eindigde in een ziekenhuis bezoekje, waar hij een soort van ‘paardenmiddel’ kreeg. Gelukkig is hij anderhalve week geleden weer goedgekeurd bij de kinderlongarts. Wel blijft zijn groei een dingetje, maar voor nu geen grote paniek. Zijn medicatie kan zijn groei verminderen, maar Kyan is eigenlijk altijd wel klein geweest. Onze mini smurf. Soms wel makkelijk met schoenen en kleding, kan hij er lang mee doen. Maar ook wel saai hoor, na een jaar ben je toch op bepaalde kledingstukken uit gekeken. Maar dan verkopen we het gewoon en shoppen we nieuwe!

 

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “Hoe gaat het met Kyan?

  1. anja26 zegt:

    Het is een heerlijke jongen. Komt vrolijk uit school. Lopen we gezellig met hem en Skye naar huis. Is ook niet meer moe als in het begin. ( was die best moe, maar is ook lange tijd op school. Van 1 tot 4 uur ) Met mooi weer ga die gelijk met zusje in de tuin spelen. En dan moet er vanalles uit de schuur komen.
    Heeft wijze praat, enne Skye doet heerlijk mee.

    Fijn dat het met hem heel goed gaat, op school en thuis 💋💋

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s