IK, een Babybuncher?!

Ik stuitte laatst op dit artikel van Ouders van nu. Als je 2 (of meer) kids in 2 jaar krijgt, dan ben je een baby buncher. In Amerika word deze term vaker gebruikt dan in Nederland. Ik had er zelf namelijk nog niet vaker over gehoord. Zeggen ze in Nederland dat je er snel bij bent, is het in Amerika bijna normaal en hebben ze zelfs hele sites en blogs ervoor om ervaringen en tips uit te wisselen.

Ik maakte het wat bonter en kreeg 2 kinderen in minder dan 1,5 jaar tijd.
In het artikel somde ze wat voordelen op en het leek me leuk om deze over te nemen en mijn eigen bevindingen er bij te vermelden.

 • Ontzwangeren hoeft niet!

Kyan was net 8 maanden, toen ik weer zwanger was van Skye. Niks ontzwangeren maar gewoon keihard lekker door met alle hormonen in overvloed. Ik had het geluk dat ik nooit last gehad heb van striae. Mijn buik veerde na de bevalling van Kyan weer snel terug naar zijn oude vorm. Ik was bang dat dit bij Skye anders zou zijn, maar niks was minder waar. In het artikel stond zo mooi dat je spieren nog zo uit vorm zijn en dat ze in babybuikstand staan, maar ook hier had ik geen last van. Ik had met beide zwangerschappen een bescheiden buikje en veerde beide keren weer goed terug. Lucky me, I know! πŸ˜‰

IMG_4348.JPG

 • Je weet alles nog!

Dit klopt helemaal. Nu wil ik ook echt wel geloven dat je na 3 jaar ook nog echt wel alles weet hoor. Maar ik vond de kraamzorg de 1e week bijna de grootste onzin. Het schoonmaken was fijn, haha, maar alle in’s en out’s wist ik met gemak. Niks onwennig je baby in bad doen of nadenken hoe je ook alweer een flesje klaar maak.

 • Je oogst respect!

Helemaal waar!! Iedere moeder vind het fijn om complimentjes te krijgen. Durf eens nee te zeggen!
Hoe vaak ik wel niet te horen kreeg, ‘oh, je zal het wel druk hebben’ of ‘petje af hoor, liever jij dan ik’ of ‘knap hoor, 2 van die lieve zoete kinderen’. En stiekem, deed me dat best goed. Want natuurlijk vond ik het weleens een dag druk. Maar echt hele extreme druk heb ik nooit ervaren.

 • Je wordt een topmultitasker!

Oh, maar echt. Je word zo handig en bedenkt gewoon trucjes om het goed te laten lopen. Baby in bad doen, terwijl je een dreumes van 15 maanden bezig houd of de 1 krijgt de fles en met de dreumes doe je een spelletje. En wat dacht je van eten koken, met een baby in de draagzak en een dreumes die aan je been hangt omdat hij honger heeft.. Niks was te gek, maar we hebben het allemaal overleefd haha!

20160901_153100.jpg

 • Ze zitten in dezelfde fase!

En dat merk je dus echt. Ze doen beide dezelfde dingen, kijken 9 van de 10 keer hetzelfde op YouTube en ook qua speelgoed is het makkelijk omdat ze hetzelfde leuk vinden. Koop je voor Kyan een klein autootje, Skye is er net zo blij mee haha.
De andere kant hiervan, is dat Skye dus elke keer vroeger in bepaalde fases zit dan Kyan. Zo zit ze al vanaf 18 maanden in de ‘nee fase’ en leerde ze zich op de grond laten vallen en huilen al veelte vroeg haha. Kyan vind dat ik zijn mama ben, logisch, maar Skye vind dat ook. Ook heel logisch. Maar de fase dat ze schreeuwen ‘nee mijn mama’, die duurde te lang haha.

 • Ze leren van elkaar!

Ja, echt! Skye kon voor haar 1e levensjaar al liedjes zingen, was net 1 en zei al zinnetjes en der mond staat geen moment stil. Het kan aanleg ervoor zijn, maar Kyan speelt er toch een grote rol in. Kyan is voor Skye der grote voorbeeld, en alles wat Kyan doet of zegt, wilt Skye ook. Hij leert der ook echt woordjes zeggen of bepaalde handelingen. ZO schattig.
Ze is soms echt een kopie qua gedrag haha. Ook een groot voordeel is dat Skye al een langere tijd geΓ―nteresseerd is in het hele plassen en poepen op het potje. Als Kyan naar de wc gaat, gaat ze mee. Ze moet trouwens ook mee van Kyan, haha.

IMG_3607

Mijn oordeel over 2 kids kort achter elkaar?! Het leukste wat er is.
Hoe Kyan en Skye met elkaar omgaan is fantastisch. Ze zijn altijd met elkaar bezig, als de 1 er niet is, dan is de ander stiller en missen ze elkaar enorm. Ze steken elkaar enorm aan en geen dag is saai haha!
Al moet ik zeggen dat ik de middagslaapjes die ze samen doen, enorm koester en echt nog van geniet!

Liefs Jessica! ❀

Β 

Advertenties

Een gedachte over “IK, een Babybuncher?!

 1. anja26 zegt:

  Ik vond het wel vlug achter elkaar 2kinderen. Maar als ik nu kijk hoe ze met elkaar opgroeien, van elkaar leren. Vind ik het geweldig.

  Trotse oma van Kyan en Skye πŸ’‹πŸ’‹

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s