De leukste en grappigste versprekingen!

Je kent het wel. Dat je 10 keer aan je kind vraagt wat hij of zij zegt, en je puntje bij paaltje nog niet weet wat hij/zij bedoeld. En je dus maar ja zegt. Op iets waar je misschien beter geen ja op kan zeggen.
Ik maak het met grote regelmaat mee, en soms duurt het echt even voordat ik door heb wat ze bedoelen. Want ook een mama verstaat der kind niet altijd! 

InShot_20170222_202140.jpg

Kyan praat goed en verstaanbaar en 9 van de 10 keer weet ik wat hij bedoeld. Hij heeft alleen voor sommige dingen toch nog wel vreemde benamingen ‘verzonnen’.

Tietuig
Je zou denken als je het woord tietuig hoort, dat het over een vliegtuig gaat. Niks is minder waar, Kyan noemt de stofzuiger tot op heden nog steeds zo.

Vlinderwagen
Hij had het laatst allemaal over een vlinderwagen. Ik snapte de link echt niet, tot de vuilniswagen langs kwam en hij hard VLINDERWAGEN riep. Aha, en ik maar denken dat hij de kinderwagen bedoelde.

Babyka
Ik vind deze toch zo schattig. En hij kan, als ik het voorzeg, paprika goed zeggen hoor. Maar babyka klinkt gewoon veel leuker.

Neuken
Deze is me toch een verhaal waard. Ik stond in de appie, boodschappen af te rekenen, en ik hoor Kyan opeens keihard NEUKEN zeggen. Ik, met schaamrood op m’n kaken kijk Kyan aan, die vervolgens verder gaat met tiennnn, acht, elf. Bedoelde hij dus gewoon 9. Ik heb nog nooit zo snel een woord afgeleerd en geoefend met hem haha.

Pik
Kyan is net zijn moeder, en zit altijd onder de blauwe plekken. Toen hij er weer eens 1 had, kwam hij hem vol trots laten zien. ‘Kijk mama, een blauwe pik’. Ik heb nog nooit zo hard gelachen. En ik liet die dag Kyan aan iedereen vertellen wat hij had, extreem hilarisch!

InShot_20170226_142833.jpg

Skye is onze radio thuis. Der mond staat geen seconde stil. Is ze niet aan het praten, dan zit ze wel te zingen. Ze kan ook als ze heel enthousiast is te snel praten en dan gaan stotteren of onverstaanbaar praten. Ook uit Skye der mond komen toch wel vreemde benamingen.

Ajeto
Toen Skye dit voor het eerst zei, dacht ik dat ze teveel Buurman en Buurman had gekeken. Maar ze bedoeld er dus andersom mee. Je moet het maar weten.

Pakok
Opa pakok gemaakt. Ze bleef het maar zeggen in de auto, en ik kon er maar niet achter komen wat ze bedoelde. Ik zei op een gegeven moment maar ja haha.
Wat ze nou bedoelde.. Opa had sneeuw van het auto dak er af geveegd, terwijl hij Skye vast had. Opa kapot gemaakt, ze was er helemaal van onder de indruk haha.

Cock
Toen Skye een stuk kleiner was, noemde ze schoen/sok/voet allemaal cock. Je had de mensen moeten zien kijken als ze weer eens enthousiast COCK riep, haha.

Dil op
Elke keer als ik Skye uit bed haal, is het eerste wat ze zegt, ‘mama dil op’ en ‘mama poes aan’. Je gaat er hele andere dingen van denken, maar ze word panisch en wilt bijna niet uit bed als ik mijn bril niet op heb en mijn sloffen (waar dus een poes op staat) niet aan heb. Het is me er 1 hoor.

Peujen
‘Mama eeeeeven peujen’. Bij Skye is trouwens alles ‘even’. Even staan, even kijken enz. We waren net klaar met badderen en aankleden en ze wilde even peujen. Ze bedoelde even der haartjes föhnen dus.

Biebak
‘Mama kom je ook even in de Biebak?’ Ja natuurlijk Skye, met liefde. Als je me eerst even uitleg wat je bedoel. We waren in Joepie, dus de link was snel gelegd. Ze wilde graag met me in de ballenbak!

 

Hebben jullie zelf ook leuke en grappige versprekingen? Ik probeer de meeste op te schrijven, zo leuk om later terug te lezen!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “De leukste en grappigste versprekingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s