Het beruchte bureau 2.0!

Kyan is alweer een maand 3 en het was dus weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. De afspraak stond voor een paar weken geleden, maar toen was ik zo ziek, dat ik hem moest verzetten.
Hadden we mooi nog even tijd om de oogtest te oefenen haha.

prentenkaart-print

Dat hadden ze namelijk gezegd. Oefen het thuis alvast even met je kind. Nu moet ik zeggen dat ik dat dus helemaal vergeten was. Dus sloeg ik vorige week toch even het boekje open om te kijken om welke plaatjes het gaat. Sommige plaatjes verbaasde me toch wel. Woordjes die Kyan niet kent. Want zeg nou zelf, hoe vaak gebruik je in het dagelijkse leven het woord fluitketel of melkkan?
En deze mama zag de sleutel voor een fabriek aan, haha. Ja dat mogen ze echt wel verbeteren hoor!
Maar na een paar keer oefenen, wist Kyan alles. Hij vroeg soms zelf om het boekje omdat hij het zo leuk vond.

20170220_092931

 

Maandag stonden we keurig op tijd bij het bureau. Eerst even wegen en meten.
Kyan is onze mini smurf en dat was nu nog steeds zo. Hij was gelukkig wel iets gegroeid, maar nog steeds met lengte en gewicht onder het gemiddelde. Wel mooi in verhouding.
En dat vond de arts gelukkig ook. Hij mag meer wegen, en eten, maar ze vond het prima zo. Gelukkig, want 2 kids vetmesten kost te veel geld. (Grapje natuurlijk haha)

Kyan mocht blokjes in een vormenstoof doen en trein er van maken. Ik vond persoonlijk deze opdrachtenΒ  raar, deze kreeg Skye ook toen ik voor de 18 maanden controle ging.
Ze stelde nog wat vragen over hoe Kyan is en over de zindelijkheid. Ze vond dat zijn ontwikkeling goed gaat, zover je kan beoordelen in 10 minuten natuurlijk.

En dan DE test. Hij mocht een mooie piratenbril op, maar daar trapte hij natuurlijk niet in. En toen ik aangaf dat alleen hij de bril mocht en Skye niet, was zijn antwoord: ‘nee hoor, geef maar aan Skye, doe maar. Kyan hoeft hem niet!’
Over op plan B, op schoot en z’n oogje dicht houden. In het begin was hij het hier ook niet mee eens, maar toen we omstebeurt een plaatje op deden noemen begon Kyan het leuk te vinden. En was de test gelukkig zo gedaan.

De arts gaf zelf ook aan dat de kindjes eigenlijk te jong hiervoor zijn. Als ze tegen de 4 jaar zijn, gaan de testen veel makkelijker. Ik vind persoonlijk 3 jaar ook wel jong. Plus je kind moet er maar zin in hebben.

20170220_095553

We zijn gelukkig weer goedgekeurd en mogen weer ruim een halfjaar wegblijven!
En met Kyan z’n ogen, niks mis mee! πŸ™‚
Het was dit keer echt een kort bezoekje, ben nog nooit zo snel buiten geweest. Kyan was ook even van slag, hij moest toch ook nog even spelen zei hij.

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

Een gedachte over “Het beruchte bureau 2.0!

  1. anja26 zegt:

    Dat is Kyan, als hij iets niet wilt dan doet die het echt niet zoals die bril opzetten. πŸ˜‚
    En heb het altijd kunstig gevonden dat zij de dokter iets zien in 10 min. Wat misschien helemaal niet waar blijkt te zijn. Wij moeders maken ze heel de dag mee en zij 10 min. En weten al snel te vertellen van, uw kind mankeert dit of dat.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s