1e Keer Peuterspeelzaal!

003

De peuterspeelzaal. We stelden het uit. Lang uit. Kyan speelde lief samen met Skye, kon 9 van de 10 keer goed delen en het was ook gewoon gezellig. Met 2.5 jaar zouden we verder kijken. Dat werd na de zomer en uiteindelijk ondernam ik in Oktober opeens actie. Van de 1 op de andere dag leek Kyan er klaar voor te zijn. Samenspelen was niet altijd gemakkelijk meer. Hij bouwde zich in met speelgoed en dozen, zodat Skye niet mee kon doen, en als ze dat wel deed, ging het fout.

Toch maar die peuterspeelzaal bellen dan.
We regelden een kijk afspraak en ik was heel benieuwd hoe het zou gaan. Kyan is erg gevoelig en kijkt altijd liever eerst de kat uit de boom. Alhoewel, als Skye er bij is durft hij wel meer.
Ik vertelde dat we naar een schooltje gingen kijken, en aangezien we er vaak langs lopen, wist Kyan precies welke ik bedoelde. Het schooltje met de te leuke glijbaan en auto’s! Daar wilde hij wel naar toe. 

De kijk ochtend verliep goed, hij ging gelijk spelen en wilde niet meer weg haha. Ik moest hem echt optillen en naar huis dragen!
Ik regelde die zelfde middag nog een plaatsje, en na de kerst vakantie was hij welkom. En die dag was van de week. 

001

Kyan was al om 7u wakker, maar stiekem vond ik dat te vroeg haha! Gelukkig sliep hij uiteindelijk verder tot 7.45u. Kyan had er onwijs veel zin in! Normaal kan hij heel erg treuzelen met zijn boterham, maar nu had hij hem zo op! 

We mochten iets later binnenkomen, zodat ze alle tijd voor hem hadden. Het was natuurlijk net na de kerst vakantie, dus voor sommige kindjes ook weer even wennen. Kyan rende nog net niet naar binnen toe. Hij stond echt te springen, vond het niet nodig om zijn tas en jas uit te doen en begon gelijk met spelen.
Ik nam na een kwartiertje afscheid van hem en hij vond het helemaal best. Vroeg nog wel even of Skye bleef, die het overigens veelte leuk daar vond. Nu moest ik haar wegdragen.
De juf gaf door dat ze na een halfuurtje nog even zou bellen hoe het ging. 

002

Ik ging ondertussen even met Skye gelijk door voor een boodschap. Die overigens wel van het padje was! Ze riep met grote regelmaat ‘Kiene hier blijven’ en ‘Kiene doe je meelopen?’ En was hem soms echt aan het zoeken. Eenmaal thuis ging het beter en heeft ze heerlijk met al het speelgoed gespeeld. In alle rust!
De juf belde volgens afspraak en het ging heel goed. Hij had toen ik net 5 minuten weg was, wel even gevraagd waar ik was, maar daarna was het goed. En hij had zelfs al aangegeven dat hij naar de w.c. moest. Heel knap zei ze.

Toen ik hem ging ophalen, zat hij heerlijk te kleuren, en was mega blij dat ik er weer was. Hij zei, doe je jas maar uit mama en kom lekker zitten! Ook de juffen gaven aan dat het goed gegaan was. Hij zong alle liedjes goed mee, heeft heerlijk gespeeld en ze hadden in goede zin geen last van hem. Hij mag zelfs al volgende week trakteren.

Picture_20170112_223555426.jpg

En hoe vond ik het nou eigenlijk?! Wennen, heel erg wennen. Ik liep in het winkelcentrum en keek regelmatig rond waar Kyan was. En eenmaal thuis, toen Skye lekker aan het spelen was, ben ik maar grondig de keukenkastjes gaan poetsen haha. Ik had zo’n akelig gevoel wat ik niet kon plaatsen, dus rustig op de bank zitten maakte het alleen maar erger. Ik zal vast over een tijdje gaan zeggen dat ik het heerlijk vind, maar voor nu is het erg wennen! Maar ook dat komt uiteraard goed. En als ik er dan eindelijk aan gewend ben, gaat hij naar de basisschool, haha. Maar daar denken we voorlopig nog niet aan!!

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

2 gedachtes over “1e Keer Peuterspeelzaal!

  1. anja26 zegt:

    Fijn dat het zo goed ging en Skye ook meer rust om met alles te spelen als der grote broer er niet is. Natuurlijk voor jou wennen maar gezellige tijd hoor, kom straks met leuke werkjes naar huis en liedjes zingen. ( wat die nu al doet)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s