10 Jaar Samen!

girlscene-love-quotes-for-me-there-is-only-you

Oh, ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik deed de opleiding SPW en Corné de opleiding ICT. Die scholen staan naast elkaar en heel af en toe ging ik naar de kantine van de ‘jongens’ of Corné naar de kantine van mijn school. Corné was zo stoer, toen hij me een paar keer gezien en gedag gezegd had, om mijn MSN te vragen! Hoe old skool is dat, MSN!

En wat hebben we wat af gechat. En wat werd ik verliefd op hem! Ik moest in die tijd de computer nog delen met m’n broer, en oh wat baalde ik enorm als hij er langer achter zat dan gepland. En als we niet aan het MSN’en waren, dan stuurde Corné mailtjes. Je vraagt je misschien af, waarom mailtjes? In die tijd hadden we nog geen Whatsapp, Facebook Messenger of andere chat-app’s en zaten we zo door ons beltegoed heen, dus was mailen een goede oplossing. Ik heb alle mailtjes nog, zo grappig om af en toe terug te lezen.

dsc01367

Na ongeveer een maandje of anderhalf wilde we toch graag afspreken. We zaten vast geroest aan de telefoon en computer en konden nog geen kwartier zonder elkaar. Ik weet nog dat ik met de kerst in Duitsland was met m’n ouders, en ik miste Corné zo, dat we toen ik thuis kwam gelijk een afspraak maakte. Helaas ging die niet door, maar op 04-01-2007 stond dan eindelijk een date gepland.
En wel een schaats date! Ik weet niet hoe we er toen op gekomen zijn, volgens mij Corné zijn idee. We kunnen allebei voor geen meter schaatsen en ik hou totaal niet van kou! Toen we aan het schaatsen waren en het eindelijk een beetje stabiel ging, vroeg ik voor de grap aan Corné, raak het ijs eens aan. Niet wetend dat hij het echt zou doen, en hop, daar lag hij languit!
We waren der klaar mee en hebben de rest van de middag aan een tafeltje doorgebracht met veelte veel bitterballen. Super romantisch, dat wel.

We namen dezelfde bus terug en ik weet nog dat ik thuis sms’te: ‘Euj! Hoe zit het nu?!’
Goed dus want sinds die dag hadden we ‘verkering’! Hoe schattig klinkt dat? En als ik aan die dag terug denk, krijg ik nog steeds die heerlijke verliefde kriebels.
Vele afspraakjes volgde. Die doodenge ontmoeting met je schoonouders. Ik weet nog dat mijn schoonmoeder zei, ze kan niet blijven eten hoor! En toen ik voor het eten weg wilde gaan, toch zei, we hebben denk ik wel genoeg hoor.

20161009_120552

Na heel wat afspraakjes, weekendjes weg en vakanties, waren we wel toe aan de volgende stap. Samenwonen! En omdat we na 5 jaar nog steeds vonden dat het goed zat in onze relatie, kochten we gelijk een huis. Beste stap ever, want wat is het samenwonen fijn! Alhoewel we beide soms het gevoel hadden dat we in een hotel zaten. Maar ik hoefde in ieder geval geen afscheid te nemen van hem! Want mijn god, wat ben ik daar enorm slecht in. Ik stond altijd ruim een halfuur bij de deur afscheid te nemen van Corné. Stiekem was ik altijd blij als het onweerde, want daar had hij een hekel aan en bleef dan langer.
En als hij dan eenmaal weg was, waren we wel weer aan het sms’en of bellen.

We hebben samen vele mooie momenten. En uiteraard staan de geboortes van Kyan en Skye bovenaan. Hoe cliché het ook klinkt, na hun geboorte groeide de liefde alleen nog meer. Om Corné als vader te zien is super!
Maar wat ook mijn mooiste moment is, is dat Corné in Zeeland op zijn knieën voor me ging! Ik had niks met Zeeland, tot ik Corné leerde kennen. Zeeland is nu 1 van mijn lievelingsplekjes in Nederland en werd nog specialer toen Corné me op de duinovergang ten huwelijk vroeg.

corne_jessica_stadhuis_030

Elke relatie kent zijn up’s en down’s en ik zou liegen als ik zeg dat wij die niet hadden. Skye haar nachtelijke feestjes waren niet altijd bevorderlijk. En ook de ziekte van mijn moeder en overlijden van mijn vader waren pijnlijke momenten. Ik ging er bijna aan onderdoor, maar Corné zette mij gelukkig weer met beide benen op de grond, hoe eigenwijs of dwars ik soms ook was.

Toen we een halfjaar hadden vond ik dat een enorme mijlpaal, en zie ons nu! 10 Jaar samen, waarvan 3 Jaar en 3 maanden getrouwd, 2 prachtige kids en nog steeds super gelukkig met elkaar. Op naar nog veel meer liefdevolle jaren.

Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Een gedachte over “10 Jaar Samen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s