Een dagje Winterland Breda!

winterland-breda

Vanaf vrijdag 16 december 2016 t/m zondag 8 Januari 2017, word het centrum van Breda omgebouwd tot een waar Winterland. 3 Weken lang kan je hier genieten van de leukste winterse taferelen. Denk aan een Nostalgische Kermis, Santa’s House, schaatsen, van de roetsjbaan, bootje varen, tal van muziek activiteiten, kerst shoppen en spetterend oud en nieuw vieren bij de BIG NYE Show.
Echt gewoon te veel om op te noemen, ik weet zeker dat ik het niet bij 1 dag houd.
Als klap op de vuurpijl staat ook nog eens het Glazen huis vanaf 18 December in Breda op de Grote Markt.
Ik raad je dus zeker aan om naar Breda te komen de komende tijd, haha. Helemaal met de NS aangezien je daar 20% korting op je treinreis krijgt in deze periode.

12
Wij besloten om zaterdag 17 December eens een kijkje te nemen.
Ik wilde graag de Winterlandparade zien, waar elke kinderheld die je maar kan bedenken aan mee doet. Denk aan Paw Patrol, Woezel en Pip, Brandweerman Sam, Buurman en Buurman en Roodkapje. Maar helaas hebben we deze niet kunnen zien. Kyan en Skye deden opeens een lang middagslaapje, en het was mega druk!

Wel hebben we wat kinderhelden in de stad gezien, en met sommige zelfs op de foto geweest.
Kyan wilde heel graag met Spongebob op de foto, al was die van dichtbij wel een beetje eng haha.

01

Skye zag een prinses en was er van overtuigd dat het Elsa van Frozen was, niet wetend dat het eigenlijk Assepoester was. Als ik het ook niet had geweten, had ik Skye groot gelijk gegeven! Let it gooo bleef ze maar herhalen en moest en zou op de foto. Een beetje jammer dat de kerstman er ook bij sprong, Skye was zeker een halfuur van slag ervan.

0304.jpg

Mike de ridder was wel helemaal het einde. Skye was niet bij hem weg te slaan, bleef hem kusjes en high five geven! Ze probeerde ook nog stiekem het schild mee te nemen, maar helaas ging dat feestje niet door.

0506

Ook wilde ik graag de Nostalgische Kermis checken. In de zomer van dit jaar, werd deze als pilot gedraaid in Breda, en dat was een heel groot succes. Ik vond het zelf ook fantastisch, kleinschalige attracties en leuk straat theater. De sfeer was fantastisch. Dat kan nu alleen maar beter worden in kerst sfeer.

11

De kermis was een stuk kleiner dan de voorjaarskermis, ergens ook logisch, omdat er nu ook veel food trucks er bij stonden. Met overigens super lekker eten! Veel (braad)worsten, de geur was super verleidelijk! Er was wel een verlichtte reuzenrad, de welbekende draaimolen en zweefmolen stonden er en ook 2/3 attracties waar je knuffels kon grijpen. Het was voornamelijk gericht op de wat jongere kinderen.

0809

Er hing een gezellig sfeertje. Kerstmuziek en alles was extra verlicht. In elke boom en lantaarnpaal hingen lampjes. Er stonden ook leuke kraampjes tussendoor, waar mensen zelfgemaakte spullen verkochten. Denk aan schilderijen/tekeningen, kaarten en chocolade.
Er was zelfs een heuse Wish Tree. Als je een smsje stuurde met ik wens, met je wens er achter, ging er in de boom een lampje knipperen. Super leuk gedaan.

10

Op de Grote Markt stond het Glazen Huis al klaar. Deze stond hier al eerder, in 2008, en dit jaar strijken ze dus weer neer in Breda. As we speak, zitten ze zelfs al opgesloten in het huis. Ik ga zeker proberen om nog een kijkje te nemen, super leuk. En ook zeker super druk denk ik. Helemaal in combinatie met Winterland.

13

Ook namen we nog een kijkje op de haven. Daar hebben ze een grote schaatsbaan gebouwd, met daarnaast een roetsjbaan. Ook is hier het opstap punt om met de boot te varen.
Bij deze 3 dingen hebben wij geen kijkje genomen. Kyan en Skye hadden het erg koud en waren er ook nog wat te klein voor. Maar zeker leuk als je wat oudere kinderen heb. Het schaatsen vond ik namelijk niet duur. Oh en vergeet niet om handschoenen mee te nemen, anders mag je er niet op! 😉

Ook de binnenstad van Breda is helemaal versierd met lichtjes, wat het shoppen nog gezelliger maakt. Overigens staat er vandaag (19 December) in het Park Valkenberg, de Coca Cola Truck. Je kan hier een leuke kerstboodschap achterlaten. Heel romantisch ook.

1514

Wij vonden het een hele gezellige middag, helemaal toen het wat donkerder werd en alle lichtjes nog beter te zien waren. Super leuk dat dit in Breda is. Ik ga hier zeker nog een paar keer terug naar toe. Al is het alleen voor de gezellige sfeer die er hangt en het heerlijke eten.

Check zeker even Winterland Breda voor het volledige programma!
Veel plezier!! En misschien tot ziens in Breda!

Liefs Jessica ! ❤

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Een dagje Winterland Breda!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s