Is het al bijna Kerst?!

IMG_4300.JPG

Hoe leuk Sinterklaas ook is, en dan vooral de lekkere kruidnoten in alle smaken en vormen, ik heb toch meer met kerst. De versieringen, de te gekke kerst muziek, alle straten verlicht..  Gewoon dat heerlijke gevoel dat kerst er aan komt! Samen zijn en lekker eten.
Oh, ik houd zo van kerst!

We hebben van het weekend gezellig Sinterklaas gevierd, maar toen alle cadeaus uitgepakt waren zei ik gelijk; op naar de kerst haha!
Ik dacht dat Kyan en Skye nog te klein waren om Sinterklaas echt te snappen. Maar toch leek het enorm te spelen in die kleine koppies.
Zondag vierde we Sinterklaas met de opa en oma’s. Kyan en Skye sliepen opeens allebei niet in de middag. En het besef leek bij Kyan opeens te komen. We hadden gezegd dat hij buiten Sinterklaas moest gaan zoeken. En hij was er van overtuigd dat Sinterklaas en Zwarte Piet de cadeaus hadden gebracht. Tot overmaat van ramp vond Skye slapen ’s nachts ook niet nodig, dus weg met die oude man. 😉

Het leek me leuk om een tag in te vullen. Een hele populaire tag trouwens, want ik kwam hem overal tegen. Hij komt oorspronkelijk van Tamara van The Mommy Diaries.

christmas-countdown-wallpaper-13

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?
Nog 18 dagen! 2,5 week en dan genieten van lekker eten en samen zijn!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Toch wel een dikke 8 hoor! Helemaal nu we kids hebben. En dit jaar werk ik niet met kerst, wat het nog fijner maakt. Lekker kerst ontbijtje, heerlijk ’s ochtends aan keutelen en kerst muziek luisteren. In de middag ons mooi aankleden en op naar het kerst diner. Oh als ik dit typ kijk ik er alleen maar nog meer naar uit!

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Vandaag haha! Ik wilde het gisteren 6 December doen, maar de boom stond nog op zolder. En aangezien ik de vlizotrap maar niks vind, haha, word het dus vandaag. Kan niet wachten!

IMG_3653.JPG

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Een volle groene kunstboom, met mooie ballen. Niet teveel verschillende of extravagante kleuren door elkaar. Toen we hier net kwamen wonen had ik mooie ballen van glas in de kleuren paars en grijs. De 1e kerst met Kyan veranderde dat, glazen ballen waren toch best tricky dacht ik. Achteraf was dat met Kyan niet nodig, die keek het 1e jaar niet op of om naar de boom. Met Skye erbij veranderde dat. Ik kocht toen paarse en blauwe ballen van plastic. Die hebben we 2 jaar gehad, maar ik wilde dit jaar iets anders. We gaan nu voor bordeaux en brons. Ik ben overigens heel benieuwd hoe het dit jaar gaat met Skye en de kerstboom.

merry_christmas

Wat is je favoriete kerstliedje?
Mijn all time favorite blijft toch, hoe slecht het ook is, Mariah Carey met All i Want for Christmas. Maar Band Aid – Do They Know It’s Christmas, Britney Spears – My Only Wish en Bianca Ryan – Why couldn’t it be christmas every day zijn ook grote favorieten haha!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Mensen die alleen zijn. Hoort gewoon niet met kerst.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Naar de gourmet!! Lekker veel vlees eten, heerlijk! Met sausjes, salades en stokbrood.
Mijn ouders maakte vroeger bijna standaard rollade, dat was thuis wel echt de kerst traditie. Mijn moeder is er 1 keer van afgeweken, en had bedacht om konijn te eten met kerst. Ik ben er nog steeds niet overheen, haha, en heb het uiteraard ook niet gegeten.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Ik dof me sowieso altijd op. Leuk jurkje of rok met blousje en qua make-up smokey eye met gekleurde lippen. Heerlijk vind ik dat. Ik koop ook vaak iets nieuws. Wel iets wat niet super strak zit, ik moet natuurlijk wel veel kunnen eten! 😉
Ook Kyan en Skye kleed ik feestelijk. Maar wel iets waar ze nog lekker in kunnen bewegen en spelen. Dat zit toch fijner dan een 3-delig pak.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Heel cliché en bijna het standaard antwoord denk ik. Maar dan ben ik 53, oei wat oud, en hoop ik aan het kerst diner te zitten met Corné, Kyan en Skye. En stiekem hoop ik dat er dan ook aanhang en wat kleinkinderen aan tafel zitten! Maar stiekem mag dat nog heel lang duren!

Love Quote

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Op kerst avond is dat toch echt wel All You Need is Love kijken. Ik deed het thuis altijd met mijn moeder, en uiteraard met de vele tranen. Nu kijkt Corné (gezellig) mee haha. En ook dan vloeien er tranen. Wel alleen bij mij, Corné is niet zo’n emo! Hoe heerlijk is het om al die verliefde stelletjes te zien, of die emotionele verhalen. Ik houd ervan!
Hier thuis hebben we niet echt een traditie, maar ik vind een uitgebreid kerst ontbijt er bij horen. Bij mijn schoonouders eten we trouwens standaard ‘pig in blanket’ gemaakt door mijn schoonzusje. Dus Rowan, als je dit leest… haha!

En dit was hem. Ik vond het een leuke tag dus alle credits naar Tamara die deze zelf heeft bedacht vorig jaar. Wees vrij om hem over te nemen!

Op naar Kerst 2016!
Liefs Jessica! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s