Het beruchte bureau!

Gisteren was het weer zo ver. Een bezoekje aan het consultatiebureau voor Skye.
De laatste keer was met 14 maanden, en toen was er nog al wat paniek rondom het gewicht van Skye. Ze was veelte licht en we moesten echt terug komen met 18 maanden in de hoop dat het dan beter zou zijn.

Ik vond het veel paniek om niks. Skye eet 9 van de 10 keer gewoon goed. Eet gezonde tussendoortjes, maar is zeker ook dol op friet en pizza. Ze is alleen geen stil zitter, is altijd bezig en rond aan het rennen. En ik durf ook wel te zeggen dat ze dezelfde bouw als mij heeft! πŸ˜‰

Maar goed. We gingen gister dus braaf terug naar het bureau. Eerst maar even uitkleden en die meting. Groeien doet ze wel, haha. Ze zit met der lengte op +1 en is langer dan andere kindjes van haar leeftijd. Geen verassing voor ons aangezien Skye vaak al 2 word geschat.
En dan op de gevreesde weegschaal. Al vond Skye het niet erg en ging ze er maar al te graag op zitten. Nog steeds zit ze op de onderste lijn maar dit keer minder paniek van het bureau gelukkig. Het advies om verantwoorde tussendoortjes te blijven geven en meer kunnen we niet doen. En dat klopt, kan der moeilijk helemaal vol proppen haha!

mini-learners-dont-grow-up-its-a-trap-poster-a3

Skye loopt erg voor met der ontwikkeling, zowel de grove als de kleine motoriek. Ze wist bij een pop, die ze liefkozend ‘poppie’ noemde, alles aan te wijzen. Van ogen naar mond, naar handen en voeten. Daarna moest ‘poppie’ maar weer gaan slapen zei ze.
Ze kletst volop zinnen en zingt hele dagen door liedjes. We noemen Skye hier thuis ook wel papegaai of radio!

Het geweldige slapen van Skye is ook nog even besproken, waar overigens over gezegd werd dat ze altijd een slechte slaper zal blijven?! OkΓ©, fijn vooruitzicht haha! En ook het zindelijk worden kwam al voorbij. Waar Β is m’n kleine baby?

Het was dit keer een fijn bezoekje. Geen dingen gehoord die je anders moet doen of commentaar. Andere keer had ik gezegd dat Skye op vakantie Fristi had gehad. Heel fout, want dat is offcourse super slecht. πŸ˜‰ Het gaat anders wel het ene oor in, andere oor uit, maar een leuk gesprekje is altijd fijner toch.
Het enige waar ze het niet mee eens waren is dat ik geen vitamine D meer geef. Ik vergat het zo vaak in het begin, dat ik er maar helemaal mee gestopt ben haha.
Kan ook niet geloven dat elke moeder dit braaf geeft? Of ben ik gewoon zo vergeetachtig!

Met wat voor gevoel gaan jullie naar het bureau? Of ga je misschien helemaal niet? Ik ga altijd met een beetje wisselend gevoel. Vind het fijn om te weten hoe het met het gewicht en lengte er voor staat. Vooral toen Kyan en Skye nog kleiner waren. Maar de drama er om heen hoeft van mij niet. Kyan vind het nu vooral leuk om daar te spelen, want ze hebben onwijs grote auto’s!

Skye is in ieder geval weer goedgekeurd en we mogen gewoon een halfjaar weg blijven. Dikke Yay!

 

Liefs Jessica! ❀

Advertenties

7 gedachtes over “Het beruchte bureau!

 1. lifebymamalinda zegt:

  Oja wij zullen binnenkort ook wel weer een brief krijgen. Elaiza is bijna 2. Ondanks dat ze af en toe kunnen zeuren , vind ik het wel alrijd even prettig om langs te gaan. Al zegt mijn gevoel al wel dat alles gewoon goed gaat.
  Vit. D vergeet ik ook vaak voor haar en dat terwijl ik het zelf wel elke dag doe.

  Like

  • brabantsemamas zegt:

   Ja hopelijk krijg je een brief dan! Voor Kyan moest ik er zelf achter aan! Ja die stomme vitamine D. Ze was echt verontwaardigd en kwam er op neer dat het m’n eigen schuld straks is als ze iets krijgt. Pfff haha!
   Liefs Jessica

   Like

 2. Stephanie zegt:

  Ik vind altijd beetje overdreven daar.
  Ik vind het zelf wel leuk om te zien en te horen dat ze goed groeien en ontwikkelen.
  Maar ze kunne al snel overdrijven.
  Vorige x hadden ze mijn oudste niet goed gemeten en dat in combinatie met zijn gewicht en hop daar viel het woord jeugs obesitas al..Na aandringen van mij opnieuwe gemeten en gewogen en tadaa alles in orde ( wat 2cm al niet kan doen met obesitas) laatste x hadden ze de vaccinatie van mijn jongeste zoontje aan een ander kindje gegeven ( oeps foutje kindje dubbelle vacinatie gehad) wij moeten in de zorg alles dubbel checke en aftekenen en zo een kinderarts vertrouwd en pakt blind wat de assistente klaar legt. Mijn vertrouwen in het consultatie buro is dus niet heel hoog meer!! Gellukkig zie en merk ik aan alles dat het goed gaat met mijn jongens πŸ™‚ en dat is toch het aller belangrijkste!

  Like

  • brabantsemamas zegt:

   Woow nou! Ik snap dat je vertrouwen gewoon helemaal weg is! Schandalig zeg! Ze zijn zo snel in paniek als het op gewicht en lengte aankomt. Ik kan Skye toch moeilijk vol proppen en niet meer laten bewegen haha! En van die spuit, dat is echt een te grote fout. Inderdaad in de zorg moet alles dubbel gecheckt worden en oh jeeh als je dat een keer vergeten ben.. ramp haha!
   En idd als je kind gelukkig en tevreden is zegt dat al genoeg he! πŸ™‚
   Liefs Jessica

   Like

 3. Madelon zegt:

  Pfff.. ging er altijd met tegenzin heen. Zoveel onzin wat ze daar uitkramen. Caitlin’s hoofd was te klein, ze was te licht.. maar wel heel erg lang. Dat is gewoon haar bouw. Lang en slank. Niks aan te doen, prima zo. Alleen daar hadden ze altijd wat te zeuren. Ze eet prima en heeft energie voor 10, dus heb me nooit ergens zorgen om gemaakt. Ze waren er ook van overtuigd dat ze een lui oog zou krijgen omdat dat bij m’n vriend in de familie voorkomt. Zulke onzin. We wonen nu heerlijk op Aruba. Geen consultatiebureau en geen gezeur.

  Like

  • brabantsemamas zegt:

   Ah dat gezeur over die lengte en gewicht he. Kunnen ze toch moeilijk vol proppen of niet meer laten eten.. Skye is langer dan gemiddeld en werd echt gezegd van oh ze is heel lang, is niet de Nederlandse norm hoor. Pff ja, zal zorgen dat ze niet meer groeit haha!
   Fijn dat je op Aruba er geen last meer van heb! Krijgen ze daar ook geen vaccinaties?
   Liefs Jessica

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s