To go with kids: DISNEY LAND PARIJS!

20161001_131554.jpg

Vandaag weer een to go with kids maar dan in een iets ander jasje. Eentje waarbij we over 2 grenzen gingen, en hopelijk een super leuk weekend gingen beleven.
Namelijk DISNEY LAND PARIJS! Maar hoe is zoiets met 4 kids onder de 3 jaar?

Een grote uitdaging sowieso! Je moet toch een stukje rijden ervoor, en dan hopen dat het een leuk ritje word. 😉 Wij moesten 4 uur rijden en deden 1 stop onderweg. Dit was heel goed te doen. Kyan en Skye sliepen 2uur en Abel deed ook lekker een dutje. Sepp vond het slapen maar voor baby’s, maar gelukkig hadden we genoeg speelgoed, eten/drinken en als life safer de iPad/Tablet bij! Dat laatste is een dikke aanrader!


Wij zaten op de Davy Crockett Ranch, wat net buiten het park ligt, maar binnen een kwartiertje stonden we op de magische bodem van Disney. Het huisje was goed te doen! 2 aparte slaapkamers met een tweepersoonsbed en 4 aparte bedden , 2 wc’s/douches en een gezellige woonkamer met keuken. Aan alle gemakken voorzien! Niet super groot, maar we hebben er toch alleen maar ontbeten en geslapen!

disney-2016-385

We arriveerden vrijdag iets over 10.00u in Disney. Inchecken, spullen droppen, de kids voorzien van een leuk outfitje i.p.v. de pyjama en we waren ready.

Disneyland Park!

disney-2016-409

Disney heeft 2 parken, het orginele Disneyland park en het Walt Disney Studio’s park. En voor de avond kan je terecht in uitgaans- en winkelgebied Disney Village of ga golfen bij Golf Disneyland. Genoeg te beleven dus! Wij starten vrijdags met het Disneyland park. Je hebt daar 5 thema gebieden.

disney-2016-021

disney-2016-002disney-2016-005

Mainstreet USA
De mainstreet is een gezellig straatje, wat begint met een pleintje, dan heb je aan weerszijden winkels en restaurantjes en dan weer een pleintje, waarbij je zo door kan lopen naar het mooie kasteel van Doornroosje. Ook wel een beetje het pronkstuk van Disneyland zelf. Op de mainstreet zelf is overigens ook een Parade te zien! Wij hadden zaterdags geluk, we kwamen vanuit het Studio’s park terug rond 17/17.30 en konden gelijk de parade mee pakken.

Frontierland
Frontierland heeft als thema het wilde westen. Je vind er onder andere de populaire attractie Big Thunder Mountain, waarbij je met een treintje onder water gaat. Helaas is deze attractie voor een jaar dicht. Ze zijn hem aan het moderniseren aangezien Disneyland in 2017 25 jaar bestaat.

Adventureland
Adventureland is een soort jungle achtig gebied. Je vind er de klimboom van Robinson (Winnie the Pooh) en een speel eiland. Ook vind je er een achtbaan genaamd Indiana Jones en een dark water ride gebaseerd op Pirates of the Caribbean. De achtbaan was hier ook dicht vanwege het moderniseren ervan.

Fantasyland
Fantasyland is echt het sprookjes gedeelte van Disney. Super vrolijk, stoeltjes in schattige pastel tinten en echt gericht op de kleinere kids. Je hebt er de vernieuwde attractie van Peter Pan. Maar ook Sneeuwwitje, Pinokkio, Dombo en Alice in Wonderland kom je er tegen. En de bekende attractie ‘It’s a Small World’, waarvan het deuntje dus ECHT niet meer uit je hoofd gaat. Je word er in ieder geval super vrolijk van!

Discoveryland
Discoveryland staat in het teken van ruimte en Science fiction. Je vind hier de beroemde overdekte achtbaan Space Mountain: Mission 2. Maar ook kan je schieten met Buzz Lightyear en racen in Autopia. Discoveryland heeft ook Star tours en Videopolis, beide hebben te maken met Star Wars, wat bij een groot publiek wel bekend is.

Het was op de vrijdag erg rustig, waardoor we de populaire attracties als eerste hebben gedaan. Maar we hadden sowieso een goed weekend, we hadden geen ellenlange wachtrijen, bij veel dingen was het ongeveer kwartiertje, 20 minuten wat goed te doen was met 4 kids. En eten en drinken deed het ook goed als het wat langer duurde.

 

Walt Disney’s Studio’s Park!

De zaterdag startte wij in het andere park, het Walt Disney’s Studio’s park. Dit park is kleiner dan Disney, maar alsnog kan je je hier prima een dagje vermaken. Ook hier heb je thema gebieden.

disney-2016-054

Frontlot
Frontlot is het stukje waar je binnen komt. Het is een grote studio hal, met auto’s en film personages. Aan de weerszijden zit een restaurantje en een winkeltje.

Toon Studio
Als je het frontlot uitloopt, kom je terecht in het Toon Studio gedeelte. Je begint met een pleintje waar het standbeeld van Walt Disney met Mickey Mouse staat.
Je hebt er de Art of Disney Animation studio, waar je de geschiedenis leert van animatie en hoe het gemaakt word. Je vind er attracties van Cars en Crush’s Coaster uit Nemo.

Ook vind je er een waar Toy Story Playland met 3 attracties waar Slinky de hond, het race autootje en de soldaten de hoofdrol spelen.

Backlot
In backlot vind je voornamelijk actie. Je word meegenomen op reis in Armageddon, en je kan keihard rocken met Aerosmith. Ook heb je er een gevaarlijke stuntshow met Bliksem McQueen.

Production Courtyard
In het Production Courtyard gedeelte vind je vooral attracties die met films te maken hebben. Zo kan je er films en live shows kijken. De welbekende Tower of terror staat er en je kan in 1 van de eerste attracties waarmee Studio park opende, de Studio Tram tour.

We hebben ons hier prima een dagje kunnen vermaken. Het is wel meer een park voor de wat grotere. Voor de kids is alleen het Toy Story gedeelte en de vliegende tapijtjes interessant, voor de rest waren ze toch echt wel te klein. Wij hadden geluk dat de kids op zaterdag alle 4 (lang) sliepen, dus de grotere hadden ook de tijd van hun leven! Mochten ze ook even kind zijn! 😉

 

Halloween
Tevens begon dit weekend, 1 oktober, Hallolween in Disney. Ja je leest het goed, het is geen schrijffout! Super leuk om mee te maken. Heel het park was versierd met pompoenen en spookjes. Ook was er een parade in het teken van Halloween. Het fijne aan de parades was dat ze maar kort zijn. Prima te doen met de kleine mannen en het poppetje, ze keken hun ogen uit met alle grote wagens en Disney figuren. Kyan probeerde zelfs het liedje mee te zingen.

 

Conclusie
Was het een geslaagd weekend?! JA! Steef en ik (en onze mannen) hadden nog nooit verder dan Nederland gereden met de auto, en ik vond het best spannend met 2 van die kleine kids. Maar het is ons zo erg meegevallen. De reis ging enorm soepel en toen Corné zei we zijn er bijna dacht ik, nu al. Jet was er ervaren mee, en ook daar verliep de reis goed.
Op het park konden we gelijk ons huisje in, en dus de spullen droppen en even opfrissen.

Zijn ze te klein voor Disney?! Eigenlijk hebben we hier niks van gemerkt. Natuurlijk kan je niet in een achtbaan met ze, of überhaupt met z’n alle in zo’n attractie. Maar Steef ging niet in de achtbanen vanwege de zwangerschap, en mij krijg je echt niet in zo’n ding wat over de kop gaat. We deden voornamelijk attracties voor de kids, en als we merkten dat de kids moe werden, waren de ‘grote’ aan de beurt.
Dat laatste is me ook meegevallen, het slapen. Abel en Kyan slapen wel in de wagen, we hoefde het maar te zeggen en weg waren ze. En ook nog voor ruim 1,5 uur.
Skye had ik een zwaar hoofd in, maar die pakte een stukje eierkoek, ging lekker liggen en na 2,5 uur dacht ze, ik zal eens wakker worden haha. En alle 3 de dagen sliepen Abel, Kyan en Skye heerlijk in de kinderwagen.
Sepp overtrof ons helemaal. Corné zei voor de grap tegen hem, doe je ogen maar dicht en ga maar slapen. Niet wetende dat Sepp dus echt ging slapen, iedereen was er verbaasd over!

img-20161006-wa0039

 

Ook de terug reis verliep soepel, we maakte na 1,5 uur een stop om te eten en na die stop vielen alle 4 de kids heerlijk in slaap. We konden ze gemakkelijk overleggen bij thuiskomst en ze lieten ons zelfs de volgende ochtend uitslapen. 🙂

DISNEYLAND PARIJS, je was super top!! Wanneer gaan we weer? 😉

Au Revoir, Jessica ❤

 

Advertenties

4 gedachtes over “To go with kids: DISNEY LAND PARIJS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s