NYX Lipstick review!

20160901_105602

Oh, wat aasde ik toch al een langere tijd op de lipsticks van NYX. En dan vooral de liquid lipsticks. En nu denk je misschien, NYX, ken ik dat?

Het is een Amerikaans budget make-up merk, maar heel goed gepigmenteerd. Ik had er vroeger veel lipsticks en wat oogschaduw paletjes van. Dit kocht ik altijd online, via een Amerikaanse website. Maar die ging na een tijdje offline, en omdat het toentertijd nog niet in Nederland werd verkocht, verdween de liefde ook. Tot de Douglas het ging verkopen, die het assortiment gelukkig steeds meer uitbreid. Pas geleden kreeg je korting op alle lip producten. Een mooie kans om ze eens uit te testen.

Ik kocht 5 lipsticks. 2 Liquid Suede Lip Creams en 3 Soft Matte Lip Cream.
En offcourse, testte ik ze gelijk snel uit.

1

NYX Lipstick Liquid Suede Lip Cream
Allereerst deze 2. Mijn oog viel als eerste op Tea and Cookies. En voornamelijk omdat hij me deed denken aan een lipstick van NYX die ik vroeger had, Tea Rose. Ze zijn niet echt te vergelijken, Tea and Cookies is echt matte, maar het komt wel in de buurt. En roze is bij mij altijd goed. Als 2de kocht ik Life’s a Beach, een felle koraal kleur.

De verpakking is mooi en strak en er zit 4ml in. Lijkt weinig, maar na even speuren in m’n stash, is dit wel vergelijkbaar met MAC. Natuurlijk was ik nog benieuwd naar de swatches en hoe het er op m’n lippen uit ziet.

6Links Tea and Cookies , Rechts Life’s a Beach

Goede pigmentatie zoals je ziet. Tea and Cookies is een mooie oudroze kleur. Maar zoals je ziet spat Life’s a Beach echt van je scherm af! Een knallende koraal kleur!

Het borsteltje is best lang, iets waar ik persoonlijk niet zo van hou. Met een kleinere kan je toch wat preciezer werken, en hoef je ook niet veel te corrigeren. De substantie van de lipstick is heel vloeibaar, bijna te. Het voordeel is wel dat je maar weinig product nodig heb en dus langer ermee doet.

2

Eenmaal op de lippen voelt het heel licht aan. Je voelt wel dat je lipstick op heb, logisch natuurlijk. Maar na een tijdje, toen ik hem al even op had, dacht ik opeens, heb ik hem nog wel op! De houdbaarheid is best lang, een lichte maaltijd overleeft hij makkelijk. En als je de lipstick dan toch moet bijwerken (bij mij is dat vaak in de mondhoeken), kan dit makkelijk over de laag heen die er al op zit. Soms heb je nog wel eens, dat als je een liquid lipstick bijwerk, het 1 dikke plakkerige laag word. Hierbij gelukkig niet.

Tea and Cookies / Life’s a Beach

Dik tevreden dus! 🙂

3

NYX Lipstick Soft Matte Lip Cream
En dan de andere 3. Ik kocht hiervan 2 roze, Istanbul en Antwerp, en een mooie rood oranje kleur met de naam Morocco. Alvast een pluspunt voor de namen, het idee om steden te gebruiken vind ik super leuk!

8Links Istanbul , midden Antwerp, rechts Morocco

De swatches spreken ook hier voor zich! Goede pigmentatie. Istanbul lijkt wel een beetje op Tea and Cookies, al is deze wat meer aanwezig op je lippen. Ik had verwacht dat Antwerp zacht koraal zou zijn, maar eenmaal thuis is hij dat alles behalve! Desalniettemin een mooie fuchsia roze kleur. En Morocco, een knallende rood oranje kleur.

Ook deze verpakking is gewoon strak. Dit vind ik ook het mooiste, en je ziet gelijk welk kleurtje het is, zonder dat je eerst de dop open moet draaien. In deze zit zelfs meer, 8ml, terwijl ze kleiner zijn.

4

Dit borsteltje vind ik al prettiger werken! Prima formaat. De lipstick is ook niet zo vloeibaar, maar daardoor heb je wel iets meer product nodig. Hij smeert in het begin wat stroef uit, vooral met het swatchen van Istanbul en Antwerp had ik hier last van. Op je lippen heb je hier gelukkig minder last van en krijg je het mooi egaal. Op je lippen droogt hij snel op, en na een tijdje is hij helemaal mat en kiss-proof. Altijd fijn toch. 😉 Ik vond de Liquid Suede al licht aanvoelen, deze spannen toch wel de kroon. Het voelt super fijn op de lippen. Qua houdbaarheid is het zeker te vergelijken met de lipsticks hierboven.

Istanbul / Antwerp / Morocco

Ook met deze dus super blij! En zou ik zeker weten nog meer van kopen.

En welke mijn favoriet is? Absoluut Morocco, hier onder in zonlicht, waar je de pigmentatie goed ziet. Hier had ik hem even snel geswatched toen de lipsticks binnen kwamen.

IMG_4542

 

Kennen jullie het merk NYX? Anders zeker een aanrader!

Liefs, Jessica ❤

Advertenties

2 gedachtes over “NYX Lipstick review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s