Broer en Zus relatie!

IMG_3607

Naarmate de weken verstreken en de bevalling in zicht kwam, werd ik steeds nieuwsgieriger. En niet alleen naar hoe Skye eruit zou zien, hoe ze was, hoe alles zou gaan etc. Maar ook zeker naar hoe Kyan er op zou reageren. Zal hij z’n zusje leuk vinden, interessant? Of zal hij het helemaal niks vinden en haar totaal negeren? Tijdens mijn zwangerschap wreef hij dagelijks over mijn buik, gaf kusjes en riep regelmatig baby. Maar echt snappen deed hij het natuurlijk niet.

We wisten wanneer Skye zou komen, dus Kyan werd de avond ervoor al naar opa en oma gebracht, te klein om te snappen wat er aan de hand was. Skye werd ’s avonds om 20.46u geboren, en de volgende ochtend haalde Corné Kyan op, om z’n lieve kleine zusje te bewonderen. Hij kwam in het ziekenhuis, knuffelde mama even plat en wilde weer van het grote ziekenhuisbed af. We lieten hem in het bakkie kijken, waar Skye lag en vertelde dat dat het baby’tje uit mama der buik was. Kyan zei baby, en vond het goed zo. Spelen op de gang was ook veel leuker natuurlijk.

003

Eenmaal thuis, vond Kyan zo’n klein wezentje toch wel interessant. Hij mocht der zelfs even vasthouden en gaf Skye lieve kusjes. Die avond liet Skye goed horen hoe hard ze kon huilen, en dat vond hij dood eng haha. Gelukkig was dat eenmalig, de keren dat ze daarna huilde keek hij er niet meer van op. Kyan hielp met alles. Flesje geven, in het badje doen, aan en uitkleden. Hij knuffelde Skye enorm vaak en ze werd beladen met kusjes. Hij kon de naam Skye toen ze 2 dagen oud was al zeggen, terwijl hij z’n eigen naam nog niet eens zei!

Naarmate Skye ouder werd, werd het leuker voor Kyan. Hij gebruikte der vaak om met z’n autootjes op te rijden. En toen ze begon te kruipen en te lopen daagde hij Skye uit, om hem te pakken.

002

Skye kijkt extreem op naar der grote broer. Alles wat Kyan doet, doet ze na. En ondertussen kijkend naar hem, of hij het wel ziet! Heel schattig en aandoenlijk, maar soms ook best gevaarlijk. Kyan heeft mij 1 keer een vlieg zien vangen, en doet dit nu soms ook. Alleen gister ging hij een stapje verder, pakte een doekje, kroop op de stoel en zo op tafel. En tegen mij werd gezegd dat hij echt even een vlieg moest vangen, meer niet. Heel lief dat hij dat doet, maar nog geen seconde later zit Skye op de stoel en zo bijna op tafel!

Natuurlijk is er weleens onenigheid. En dan voornamelijk om Kyan z’n auto’s. Skye speelde eerder met auto’s dan met haar eigen ‘meisjes speelgoed’. En ja, dat loopt weleens uit de hand en eindigt in een duw en schreeuw vanuit Kyan. Skye liet dit eerst gewoon gebeuren, maar inmiddels verdedigt ze der eigen goed haha!

001.png

De ‘relatie’ tussen hun is zo goed, iets waar ik alleen maar van kon dromen. Het is zelfs zo erg dat als we alleen met Kyan op pad gaan, wat we niet vaak doen, hij vaak vraagt waar Skye is, of der zoekt. Andersom is Skye stiller als Kyan er niet is.
Lekker stel zo samen.

Gaan jullie kindjes ook zo goed met elkaar om? Ik was bang dat Kyan Skye helemaal niet interessant zou vinden, maar het is gelukkig juist het tegendeel. Ben benieuwd naar jullie verhalen!

Liefs Jessica  ❤

Advertenties

3 gedachtes over “Broer en Zus relatie!

 1. Stephanie zegt:

  Pfff hier was het wel even wennen aan een klein broertje erbij.
  Kody was voor de geboorte van Jax zindelijk maar kreeg volledige terug slag (hier was ik al wel op voorbereid).
  Toen jax er eenmaal was gaf kody hem een dikke kus en zijn kado ( knuffel konijn) maar daarna pfff al die aandacht van iedereen naar zijn broertje vond hij maar lastig. Kody werd driftig. Toen moest jax na 3 dagen ook nog plots opgenomen worden dus ging ook ik mee naar het ziekenhuis. Dat was natuurlijk allemaal erg veel. De eerste maanden vond Kody grote broer zijn dan ook niks en wilde Jax aan iedereen meegeven. Soms probeerde hij Jax zelfs te slaan. Het was lastig hiermee om te gaan wat deed ik fout of kon ik hieraan doen….Gellukig bood een osteopaat hulp bij Kody en nu ga het inmiddeld super goed!! Samen spelen samen delen.Kody krijgt nu natuurlijk ook interactie wat het voor hem leukeraakt. Want zeg nou eerlijk zo’n broertje dat alleen slaapt en huilt is ook niks aan ook. Hopelijk zal hun broeder liefde alleen maar groeien!!!

  Like

 2. anja26 zegt:

  Als je nu kijkt hoe ze met elkaar omgaan, heerlijk. Zo lief en Skye wil altijd Kyan nadoen, opkalefateren kan ze het nog niet. Maar dat is haar grote voorbeeld. Kunnen soms niet met elkaar en ook niet zonder elkaar whaha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s