Jongens of Meisjes mama?!

banner

Toen ik zwanger was van Kyan wisten we het zeker, het wordt een meisje. We droomde er allebei over, en ik zag mezelf al helemaal lopen met een meisje met krulletjes. Zelfs iedereen in onze omgeving dacht dat we een meisje kregen.

We deden een extra echo met 17 weken, omdat we, of vooral ik, gewoon niet konden wachten, haha! Op de echo was het na een paar seconden al overduidelijk. Het was een jongetje, en dat liet hij zien ook!
Lang hoefde ik niet te wennen aan het idee, ik was in verwachting van een jongetje, die gelukkig ook gezond was verklaard. Ondanks dat ik voor de echo er heilig van overtuigd was dat er een meisje in mijn buik zat, hoefde ik totaal niet te wennen aan het idee dat we i.p.v. een meisje een jongetje kregen. We waren dolgelukkig. En het betekende shoppen, gericht shoppen. En ik had daar totaal geen moeite mee.

Was ik nu echt een jongensmama? Ik wist wel precies waar en welke collectie er voor jongens te koop was, kleedde hem stoer aan, ravotte en stoeide erop los en de auto’s waren niet aan te slepen. Ik was vroeger soms echt een half jongetje, zat altijd in de bosjes en de bomen en had meer jongens vrienden dan meisjes vrienden. Ik zag me dit zelf ook al helemaal met Kyan doen.

11694804_828512790560330_7150467534602671047_n

Hoe anders was het toen ik voor de tweede keer zwanger was. Stiekem hoopte we allebei op een meisje, maar tegelijkertijd konden we het ons niet voorstellen dat ik in verwachting zou zijn van een meisje. Bij Kyan liep het immers ook anders!
Maar net zoals bij Kyan, was ik ook dit keer enorm nieuwsgierig. Zo nieuwsgierig, dat we met 14 weken al een echo lieten maken. En daar lag ik dan weer, nog zenuwachtiger dan bij de eerste keer. Ook dit keer was het snel duidelijk, dus we zeiden beide tegen elkaar, dan moet het een jongetje zijn. Maar niks was minder waar. Er zat een klein meisje in mijn buik.

Dus. Zwanger van een meisje. Ik kon het niet geloven, maar ook de 20 weken echo gaf aan dat er een meisje in mijn buik zwom. Bij elke echo die volgde (en we kregen veel echo’s) vroeg Corné of het echt een meisje was, haha!
We moesten erg aan het idee wennen. Ik was tenslotte een echte jongensmama, toch! Na de 14 weken echo wilde we beide graag iets shoppen voor Skye, maar ik vond het zo moeilijk, dat Corné 3 rompers uit koos en ik niks kon vinden!
Ook de shop sessies daarna bleef ik het moeilijk vinden. Waarbij Kyan voor zijn geboorte een hele kast vol had hangen, was die van Skye voor maar een kwart vol.  En die kwart bestond voornamelijk uit leggings van Kyan! En het geen wat ik dan shopte, was roze, waar ik eigenlijk helemaal niet van houd.
Dit kwam overigens na de geboorte van Skye helemaal goed hoor! Toen ze eenmaal geboren was, had ze kleertjes nodig in maat 44 (ZO mini), en dat had ik zo geshopt!

Skye

Moest ik dan echt zo wennen aan het idee, dat ik toch ook een meisjes moeder werd, i.p.v. een echte jongens moeder. Of konden we allebei niet aan het idee wennen dat we een meisje kregen? Toch wel een droom die uitkwam, een zoon en een dochter.

Meisjes zijn een stuk pittiger dan jongens, en dat ervaren we hier zeer zeker! Kyan is van het knuffelen en vind alles wel best! Skye laat toch echt wel even weten wat ze wel en vooral niet wilt. En als je niet luister, dan zorgt ze wel dat je het hoort! En dat jongens echte mama’s kindjes zijn en meisjes papa’s kindjes? Nee hoor, Skye is evenveel een mama’s kindje dan dat Kyan een mama’s kindje is!

Ik ben in ieder geval van mening dat een echte jongens of meisjes mama niet bestaat. Je word mama, jongen of meisje, het is allebei gewoon fantastisch. Een jongensmama kan uiteindelijk heel goed shoppen voor een meisje! En een meisjesmama? Die klautert gewoon gezellig mee, de bosjes en bomen in!

 

Liefs Jessica  ❤

 

Advertenties

3 gedachtes over “Jongens of Meisjes mama?!

 1. anja26 zegt:

  Zoals je het al zelf zegt, je zat vaak in de bosjes, klauterde er ook op los. Maar je kon ook heel leuk met poppen spelen en barbies. Kan niet wachten tot die tijd bij Skye is.
  Leuk verslag en ach al had je 2 jongens, ik zeg altijd maar wees gelukkig met gezonde kinderen wat het ook is.
  En weet dat je heel gelukkig bent met deze 2 kinderen. ❤️💋

  Like

 2. Stephanie zegt:

  Vol overtuiging dat ik een meisjee zou krijgen wij hebben namelijk aléén maar meisjes in de familie….
  Met stomheid geslagen toen ze me op de 16 weken echo vertelde dat ik toch echt een jongen kreeg.
  Poeg effe wennen want hoe werkt “dat” eigenlijk zo’n jongetje verschonen,kleden en vermaken….
  Maar goed toen hij na 42weken in mn armen lag ging het vanzelf….
  De 2e hoopte ik (zoals stiekem denk ik bijna elke mama wel) op een meisje lekker tutten volop kleding keus. Maar ook toen weer een jongen zoals ik bij Kody aan het idee moest wennen had ik dat nu totaal niet.
  Leuk 2 jongens die het nu prima met elkaar kunnen vinden 🙂
  Als was dat in het begin wel anders Kody was jaloers en vond het lastig aandacht te delen…Hij was dan ook echt niet altijd even lief voor zijn kleine broer.
  Iets waar door anderen volgens mij nauwelijks over gesproken word.
  Maar ik ben hieraltijd eerlijk over geweest als mensen vroegen of Kody het leuk vond om grote broer te zijn. Was mijn antwoord:Nee nu nog niet maar dat komt vast goed.
  Nu 10 maanden later vind hij het beetje bij beetje leuker worden nu hij interactie krijgt.
  Jongens of meisjes allebei heeft het zijn charmes maar ik ben dolblij met mij 2 boeven Kody & jax!!!

  Like

  • brabantsemamas zegt:

   pfff nou kody had geen haast.
   wel goed dat je er eerlijk over bent. ze hoeven het ook allemaal niet leuk te vinden toch. tis al lastig genoeg dat ze ineens aandacht moeten delen..
   maar nu wel 2 heerlijke jongens!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s