De standaard vragen riedel!

vragen riedel

Er zijn bepaalde vragen die ik standaard elke dag krijg! Of zelfs meerdere keren per dag, bijvoorbeeld als ik een dag weg ben! Soms kan je het geen vragen noemen trouwens, mensen vinden gewoon dat het zo is en daarmee basta haha! En ik weet zeker dat ik vast niet de enige ben die zulke vragen of beter gezegd opmerkingen krijg.

Site 1     Site 2

Oh, het is zeker een tweeling!
Echt! Die vraag, ik krijg hem in alle vormen gesteld! Van bloed serieuze vragen of het een tweeling is, tot wat schattig, een tweeling, altijd al willen hebben. Ik krijg hem zo ONWIJS vaak gesteld. Of gesteld, soms hoor ik het mensen gewoon zeggen, haha!
Wat nog erger is dat ze het zelfs vroegen, toen Skye nog veel kleiner was. Kyan zit met zijn lengte onder het gemiddelde en Skye heeft de lengte van mama, dus het scheelt nu niet heel veel meer. Maar dan nog, je kan zulke mensen toch niet serieus nemen? En als ik dan, omdat je na vijf keer zo’n vraag gehoord te hebben, zeg dat het inderdaad een tweeling is, kijken ze je toch een beetje raar aan!

Je zal het wel onwijs druk hebben.
Nog zo’n vermoeiende, haha! Kyan en Skye schelen ‘maar’ 15 maanden! En vaak vertel ik dat er ook bij als iemand naar de leeftijd vraagt. Eerst krijg je dé blik, en daarna, oh wat zal jij het druk hebben! Gewoon altijd! En als ik dan zeg nee hoor, je went eraan, kijken ze je aan alsof je staat te liegen! Natuurlijk vond ik het in het begin ook druk. Logisch, een overgang van 1 naar 2 kinderen is toch even wennen. Maar of er nou verschil tussen zit of je kinderen 15 maanden schelen of 2.5/3 jaar, ik denk het niet! Maar maak ze dat maar eens wijs!

thumbnail_FullSizeRender

Ach, wat een schattig meisje/jongentje!
Iedereen moet deze weleens meegemaakt hebben! En niet 1 of 2 keer. En ik snap het best, bij baby’s is het soms moeilijk te zien! Maar als je dochter een jurkje aan heeft, een teddy-coat jasje met roze details én roze Converse sneakers. Dan is ze toch overduidelijk een meisje?! Nou nee hoor, dan nog denken mensen dat het een jongetje is! Waaarom mensen?! Ik hou gewoon van stoere kleding bij Skye, niks mis mee toch. Stoere sneakers en jeans it is!

Dé blik!
Misschien nog wel de ergste van allemaal, DÉ blik! Mensen die naar jou en de kinderwagen kijken, met een afkeurende, vragende of beoordelende blik. No offense hoor, je mag best kijken, haha! Logisch, ik heb een duo wagen, dus ik val goed op met m’n bolide! Maar als je echt wilt weten hoe het zit, vraag het dan gewoon. Mag altijd, haha!

baby1_750xn
Wanneer komt de volgende?
Zei ik net dat de vorige vraag het ergste was? Nou, het kan nog erger hoor! Deze vraag. Waarom stellen mensen die toch? Ik snap het niet hoor! Nou hebben wij ‘geluk’ gehad en de vraag nooit gesteld gekregen. Kyan was al vroeg ‘grote’ broer, dus wij waren die vraag voor, haha! Dachten we althans! Toen Skye 8/9 maanden was, kwam wel af en toe de vraag of ik niet zwanger was of dat we eraan dachten. Bij Kyan ging het immers ook zo.
Nee mensen, niet alles gaat hetzelfde, haha!
Maar waarom is het zo, dat als je kind 1 wordt, na het feliciteren de volgende vraag is wanneer komt de 2de? Of 3de? Ik heb overal gezocht, maar nee, het is geen wet of verplichting, haha! Mensen, doe het gewoon maar niet, niemand zit op deze vraag te wachten.

Dit waren ze wel, al kan ik er gerust nog vijf opschrijven!
Jullie ook ervaring met zulke vragen, of juist andere vragen? Ben er benieuwd naar!

Liefs, Jessica!  ❤

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s